Tuesday, March 10, 2015

Current posting : Ortho

Salam.

Lamanya tak menaip. Kekok.

Sekarang ni aku berada dalam posting keempat daripada enam iaitu orthopedic. Insyaallh kalau tiada aral melintang, bulan depan masuk posting baru.

Rasa sekejap je masa berlalu kan? Macam baru semalam aku mula menjejakkan kaki ke hospital memulakan kerjaya ku merawat orang sakit atau lebih dikenali sebagai bomoh moden.

Rasa macam mimpi. Dah setahun lebih berlalu. Banyak kenangan pahit dan manis. Onak dan duri. Suka dan duka. Semuanya ku tempuhi di samping orang yang aku sayang, keluarga ku. Tanpa mereka, pasti lah dah lama aku give up. Mungkin. Terima kasih, mak & abah!

Tak tahulah kenapa aku tergerak hati nak menulis harini. Yang pastinya, sekarang tengah cuak sebab minggu depan nak VIVA. Ia penting sbb menentukan aku layak ke posting seterusnya lepas ni atau tidak.

Doakan aku ye. Semoga aku berjaya.

Owh ye, adik lelaki ku dah nak kahwin soon. Mesti la aku happy sebab mak ayah kita nak dapat menantu dah, akhirnya. Nak tunggu kita bagi diorang menantu, entah bila lah agaknye. Hehe. 

Haip. jodoh Allah itu pasti!

Malam ni oncall. Ok bye.

Salam.