Saturday, December 14, 2013

Komen ku tentang maharajalawak mega 2013

Salam.

Semalam balik kerja lewat tapi masih ada masa layan Maharajalawak Mega 2013. Suka tengok Sepahtu dan pengacaranya. 

Minggu ni;

1. Jambu : biasa je. Suka tengok stetoskop gajah tu. Boleh lah pasni buat gaya camtu bila family patient tanya, 'macam mana keadaan mak saya Doktor??!' Hehe

2. Wala : paling smart! Meletop. Gaya naik tangga yang mengagumkan. Idea fresh dari ladang. Macam ni la lawak yang bijak. Bukan menghina ciptaan tuhan, memerli orang lain or double meaning. Ehem!

3. Shiro : diorang sangat serasi.  Simple je sketsa pasal bangla jual karpet. Tapi sangat menghiburkan. Diorang nampak selesa di atas pentas. Deserved 4 stars!

4. SYJ : lawak yang menjadi tapi sebab banyak double meaning buat aku meluat. Tolong lah jangan kuning sangat. Bebudak pun tengok malu la weyh..huh

5. Bocey : nampak diorang berusaha. Keep it up! Lawak selalu menjadi dan ada isi. Cuma kurang peminat. Dan jangan terlalu menjerit kot. Mikrofon ada kan?

6. Saywho : kadang jadi kadang tak. Malam tadi kureng sikit la. New comers tu macam kurang membantu. And aku lihat lawak diorang banyak kenakan yang perempuan berbadan kurang kurus tu. Kesian aku tengok and bosan la..huhu. Jangan hina kejadian tuhan der.

7. Boboi : lawak makan dalam. Kena tengok ulangan kot baru dapat tangkap maksud dalaman diorang. And pada aku, sangat tak perlu tarik diri. Buat macam biasa je. Dato Yusof Haslam saja je kan kasi bintang kesian. Camne industri seni nak maju kalau asyik kasi markah kesian. Aku pun kesian nak tengok diorang next week nanti kang.

8. Zero : sangat tak menjadi. Takpe terkeluar. Mungkin boleh jadi penyanyi lepas ni? Tapi mungkin akan rindu Mawar berduri aduh sakitnya..hee

9. Comey : tak tengok sangat. Sorry

10. Nabil : apa sudah jadi Nabil? Lawak batu belah je yang menjadi. Dia ni kena buat lawak yang berinteraksi dengan penonton. Sebab dia solo. Aku tahu susah. Tapi susah jugak orang nak bagi undi kesian kalau terus tak jadi je. Wake up nabil. Papepun suka otak Nabil. Lawak dia buat aku kena fikir lebih sikit. Aha.

11. Sepah : sanggup kan aku tunggu sampai kul 12 sebab nak tengok korang. Tapi aku dah agak, jangan expect terlalu high nanti kuciwa. Tak best sangat la Sepah malam tadi. Jep pun macam over je cakap macam tu. Tapi aku boleh terima sebab Jep memang dari dulu macam tu, dia memang berlawak secara suka kenakan orang lain dan spontan. And diirang stress kot sbb every week dapat highest vote. Cuba lagi next week. Tak best la kalau undian tinggi tapi usaha tu nampak sempoi sangat. Kumpulan lain berhempas pulas buat lawak tapi dapat bottom 3. 

Last but not least, aku suka AC Mizal sebagai pengacara. Kalau boleh gunakan dia sebab dia banyak membantu di akhir2 persembahan. AC semmmmmpoi!

Belle : tak nampak sangat fungsi Bintang. And juri dibayar untuk komen kan, bukan bagi bintang je kan? Lalalala

Tuesday, December 10, 2013

Chipsmore Girl's diary Part II

Salam
Hi!

Pernah dengar kisah Chipsmore Girl?
Ala kisah gadis 'playboy' yang masih keliru tentang soal hati. Kalau dah lupa atau tak pernah dengar, silakan selak helaian tahun 2011 chapter bulan 6 kat archive belah kanan korang.

Dapat?

Ok mari teruskan pembacaan anda.

*************
Bulan ke-2
Aku mintak putus. Aku tekad. Dia marah. Tapi aku ada sebab aku sendiri. Yang pasti dia bukanlah sebaik yang aku sangka. Jadi aku ambil jalan selamat biarlah ia sampai di sini saja. Dia tanya gak, aku ada orang lain ke? Aku diam. Cuma membalas, saya belum cukup bersedia.

Bulan ke-3
Dulu berdua, kini berseorangan. Sunyi gak kadang2. Sambil dengar lagu Patah Seribu by shila amzah. Fuh. Tacing betol! Masa tu mulalah syaitan menghasut, I need someone. YM contact list yang sedang online ku pandang. Orang yang aku harapkan online tiada di situ. Kecewa. 

Tahun ke-2
Hurm aku nak bagitahu sesuatu. Ada orang mintak nombor telefon. Nak berkawan katanya. Nak bagi ke tak? Solat dulu lah. Mana tau..

Bulan pertama tahun ke-2
Dah bagi. Tapi dia tak contact pun. Apa ke pelik lah dia ni. Ah biar lah. Whatever. Malas nak fikir. Seminit kemudian 'salam' A message received. From unknown number. Senyum.

TAMAT lah riwayat cerita Diary Chipsmore Girl.

*******
Pengajaran:
1) kadang2 tak semua soalan perlukan jawapan. Mengelak lebih baik. Untuk menjaga hati mungkin?
2) ada lagi ke orang main YM sekarang? Kuno betullah.
3) orang sekarang tak mintak nombor la, diorang mintak camni, 'ada Facebook?' Tak ikut peredaran zaman lah cerita kau ni Belle.. Eh?
4) semoga chipsmore girl happy selalu.

Thanks sudi baca!