Sunday, May 26, 2013

My current updates

Salam.

It has been a while since I wrote about the above title. The latest one was entitled MINI CONVO, which is posted about a month ago. How time flies! And right now, I'm sitting in front of my lappy to write a post, (takkan nak jual nasi lemak pula) while waiting to go to my friend's wedding jap lagi.

What happened during a month ago? Or to be more specific is what am I doing at home?

Actually, I had no intention to tell my daily life here. But since Instagram Facebook and Twitter has been created and I already signed all it up.. they really made my work easier. And I better let the photos speak themselves ~

Zulaikha & Aiman's Wedding (11th May 2013)





A visit to my Atok Abah's place at Kota Tinggi Johor. 
"My name is Han," said Atok Abah.
-24th May 2013-


and you still can't believe that Shah Rukh Khan is my uncle?

Ayuni & Hamzu's Big day! - 25th May 2013





'Can I speak in Malay?' Belle.

'eh, aku kan CEO blog ni. Maka ku tidak memerlukan izin sesiapa!'

Baiklah. Mari teruskan pembacaan anda.

Seperti yang kalian lihat. Hari-hari minggu ku dipenuhi dengan sesi menghadiri undangan perkahwinan rakan-rakan sekolah lama. Belle, sila hargai waktu lapang sebelum sibuk. Tahniah kawan! Semoga masjid yang dibina berkekalan dan cepat-cepat timang cahayamata k, amin =)


Selain tu, aku tak buat pape sangat pun untuk cuti kali ni. Hanya duduk goyang kaki di rumah sahaja sambil tunggu surat dari KKM tiba di pintu rumah. Dengar-dengar macam lama lagi. Kalau betul lama lagi, haruslah aku plan sesuatu untuk dibuat kan? Teringin nak pergi melancong. Hurm, we will see.

Mungkin dah terlewat tapi nak ucap juga. Tahniah Barisan Nasional kerana menang pilihanraya haritu. Semoga Malaysia bertambah maju pasni. Aku doakan yang baik-baik aja. Yang pasti, seronok dapat mengundi untuk kali yang pertama dalam hidupku. Terasa dah dewasa sebab dapat mengundi..eh?

Tahniah juga buat JDT, sebab menang lawan Pahang malam tadi. Sepakan lencong yang sangat menawan! Nanti ada peluang, nak rembat satu jersey JDT tanda aku sokong JDT. Luaskan kuasamu Johor! chewahh.

Oklah. Jumpa lagi. Salam.

update gambar:

Walimatul Urus Dilla & Suami, 25 Mei 2013.


Walimatul Urus Zaki & Isteri, 26 Mei 2013.


Tahniah!


Thursday, May 23, 2013

Putus Cinta

aku perasan sesuatu
sekarang ni tengah musim

musim orang kahwin
dan musim orang putus cinta
terutamanya di kalangan artis
tak payah sebutlah nama artis tu

kenapa putus cinta?
sebab takde jodoh
curang
ataupun lain-lain

seronok ke tengok orang putus cinta?
seronok lah!
sebab kita ada peluang tackle artis yang dah solo tu nanti
ok, lawak hambar.

aku perasan juga.
sekarang ni artis kita dah berani dedahkan kisah cinta mereka secara terang-terangan
lepas tu, gaduh dan putus
pun nak dedah kat public
tak malu ke?
mungkin mereka dahagakan publisiti
tapi tak kot
mungkin mereka terpaksa
wartawan yang paksa
mungkin juga hobi semata

tapi apa nak heran
benda tu dah jadi lumrah hidup
macam bercerai juga la
bezanya cuma; Cerai dah halal, Putus cinta belum halal.

setiap perjumpaan pasti ada perpisahan
tempoh masa je yang berbeza
dan yang pasti jodoh, ajal dan maut terletak di tangan tuhan

dan

sedangkan kita orang biasa pun putus cinta
apatah lagi artis
diorang pun manusia macam kita juga
cuma, kalau kita putus cinta
lepas tu pergi canang satu Malaysia
ada ke orang kisah?
kau ingat kau Aaron Aziz?

Thursday, May 16, 2013

perbualan adik-kakak

Si adik baru sahaja mendapat sebijik smartphone selepas cemerlang dalam peperiksaan SPM yang lepas. Si kakak begitu teruja lalu ingin try test the phone. 

Disebabkan mengedit gambar merupakan hobi si kakak.. maka sebuah photo pun terhasil

"kalau dapat post gambar ni kat FB dia, syok gak nih," bisik si kakak dalam hatinya.

DONE!..

Sekembalinya si adik dari kedai, 
"nah cuba tengok ni."
"Apa kakak buat ni? Jangan la.."
"La, apa salahnya?"
"Jangan je la.."
"kenapanye?" si kakak masih tak berpuas hati
"nanti keluar gambar kita, *setebam macam tu. Tak nak lah!" jelas si adik.
"owh.. ok, sori." 

Moral of the story: Betul juga kata si adik. Segan juga upload muka sendiri kat FB. Hanya orang-orang yang berkeyakinan tinggi sahaja yang mampu buat macam tu. ye lah. FB tu bukannya reti simpan rahsia. Sekali kita upload, heboh satu kampung dia nak bagitahu. Pastu, taknak besar gedabak plak gambar yang terpampang tu nanti kan. Orang (kawan kita) yang guna mini LG okay lagi, cuba kau bayang orang yang guna GALAXY Note?


Kalau muka comel macam baby ni, upload seminit sekali pun orang tak kisah..hehe
*setebam = besar/gemuk