Sunday, November 17, 2013

Jawapan #1

Hi.

Ni sambungan dari entri sebelum ni.

'Lelaki bermulut manis, perempuan pula mudah perasan.'

Sebenarnya ku terculik idea nak buat entri tentang topik ni selepas membaca entri seseorang. Malangnya lupa la blog siapa. Kalau tak boleh kreditkan kat sini kan? 

Alrite.

Betul ke lelaki bermulut manis?

Gila kau tak manis. Kalau tak manis camne nak ngorat anak dara orang. Kadang2 tu manis dia tu sampai boleh kena diabetes. Itu pun kalau termakan hari2 la. 

Mereka acap kali mengungkapkan kata2 seperti, awak ni cute~

Betul ke perempuan mudah perasan?

Memang tidak ku sangkal lagi, perasan dan wanita tidak dapat dipisahkan lagi. Wanita ini lembut hatinya. Mudah tersentuh. Mudah jatuh hati. Mudah termakan kata2. Terutamanya dari seorang lelaki. Bahaya mereka ni.

Mereka ni pula acap kali salah sangka layanan lelaki terhadapnya. Baru sms sekali, terus tak tidur malam. Kemudian apabila tiada lagi sms seterusnya, mula la di maki hamun nya lelaki itu. Kesian, lelaki itu. Ish3.

Papepun, sifat bermulut manis dan mudah perasan ni agak unik. Cuba bayangkan, tanpa mulut yang manis manakan si gadis tertawan. Then, tanpa sikap yang mudah perasan manakan si jejaka tahu isi hati wanita itu. Respons baik baru boleh go on.. And next..

Cuma.

Jangan terlalu manis. Jangan terlalu perasan. Sederhana sudah. Yang penting ikhlas. Akhir kata, terimalah petikan dari filem Taal;

'Don't fall, but rise in LOVE.'

Bye. Thanks for reading this~

Thursday, November 14, 2013

Aku tanya korang jawab #1

Jom cakap soal hati dan perasaan.

'Lelaki suka berkata manis.
Perempuan pula cepat perasan.'

Pendapat korang?

*bersambung*

Sunday, November 10, 2013

My everyday thought

Salam.

How are you guys?

It's been a while since I wrote a post here. Anhedonia? Lost of interest of blogging? I hope it just because of limited time due to work overload..hehe

Alright. 

I have been thinking about something. Everyday I go to the Hospital early in the morning and I checked different patients. By seeing them makes me so happy sometimes but I feel tired also at the same time. Yes, I do feel bored.

Why is that so? At some point I do feel my excitement to go to work had been decreasing from time to time. But then..

This has come to my mind;
"Why I chose medic at the first place?"

Belle'.. Let's take a deep breath and think rationally. I can't give up now. I need to be strong. This is the path that I've took and maybe I was destined to be who I am now. Let's continue the steps and look ahead. Just enjoy medic!

Yes, I can do it!