Friday, February 3, 2017

Rasa macam nak menulis semula, boleh?

Salam.

Apa khabar? Harap sihat selalu hendaknya.

Kenal aku lagi? Akulah 'syafiqa-belle'. Ah mesti korang pun dah lupakan aku. Dah lama sangat aku tinggalkan blog ni atau lebih tepat lagi, dah lama aku tinggalkan dunia penulisan. Kadang-kadang memang rindu nak menulis tapi setiap kali nak menulis ada saja halangan. Apa lagi kalau bukan sifat M (malas).

Sementara ada mood untuk menulis ni, marilah kita menulis sesuatu. Untuk permulaan, biar aku cite pasal perkembangan terbaru 'syafiqa-belle'. Haha poyo terlebih aku ni.

Alhamdulillah, aku berjaya menamatkan latihan sebagai doktor pelatih di Hospital Batu Pahat sejak December 2015. Berbekalkan ilmu 2tahun lebih di sana, aku ditempatkan di salah sebuah hospital di Negeri Selangor hingga kini. Alhamdulillah, Allah mudahkan segala urusanku.

Aku juga berjaya menamatkan zaman bujang pada 22 October 2016. Eh, macam cabaran plak bunyinye ye. Alhamdulillah aku akhirnya bertemu jodoh dengan jejaka yang berasal bukan dari Negeri Johor dan bukan seorang doktor...hehe. Saya sayang husband saya. Dia baik orangnya.

Oh ye, aku sekarang ni bekerja sebagai MO O&G. Khas merawat pesakit wanita yang mengandung. Stress juga keje ni tapi menarik. Banyak gak kisah yang menarik dan boleh dikongsi. Kalau rajin, aku share ye insyallah. Kalau benda yang baik dan memberi faedah, bukan ke elok dikongsi?

Ok, jumpa lagi. Salam.


No comments:

Nur Aulia

Assalammualaikum. Fuh, dah dua tahun tak menaip kan? kekoknyaaaaaa Apa khabar korang semua? Harap sihat sentiasa Nur Aulia? Dia sihat...