Saturday, July 6, 2013

Aku stress sebab . . .

Ceritanya begini..

Pada suatu hari, berlaku perbualan antara Mer Monolog Belle Dan cik Belle. Saksikanlah situasi tersebut. enjoy!

******
wowo.. chop! kau ni dah kenapa?

"Aku stress!"

Yela, itu aku tahu, tapi kenapa?

"Aku stress, stress!"

Hurm, meh aku teka. Ni mesti sebab surat induksi tak sampai-sampai kan?

"Bukan! ada benda yang buat aku lebih stress dari tuuuuuuuuuuuu."

Haa, aku tau. Sebab kau takde duit. Yelah, sape suruh pergi berjoli ke Korea kan. Pastu tak hajak aku kan. Haa padan muka kau.

"Takde duit? Ye memang aku stress takde duit, tapi bukan. Ko silap. Nice try bro!"

aik salah lagi? Haa cuba kau bagi clue sikit.

"FB."

FB? okeh tau dah. sebab ramai membe ko dah kawen? ko jeles lettew. Ala tak payah jeles, masa kau akan tiba gak tak lama lagi. InsyaAllah aku doakan. Kalau tak tahan sangat stress tu, deactivate je FB ko tu, senang citer.

"hey hey apa kau merepek ni. Tak jeles langsung k, cemburu je. Papepun aku doakan kebahagiaan diorang terutamanya buat seseorang yang langsung tak jemput aku ke majlis dia. Ah stress!"

Haha, yang lepas tu lepas. Baguslah macam tu, mungkin itu yang terbaik untuk ko. So cuba cerita apa yang buat ko stress ni? Aku dah penat teka, asyik salah je. Give up ar gini.

"Aik, tak sangka aku ko ni cepat mengalah juga orangnya. betul ni dah tak nak teka lagi? ok lah, masa dah tamat. Meh aku bagitau jawapan sebenarnya...jeng jeng jeng..."

Gedik giler..

"aku stress sebab...

sebab..

jap, ko kena janji jangan gelak k?"

ye lah,  I promise! *sambil tangan diangkat dan mulut dikatup*

"aku stress sebab

.. asyik tak lepas level Candy Crush Saga ni! Pastu nyawa asyik abes je. Nak mintak ngan orang segan. Tension tau takkkkkkk!"

hekeleh..ade yang makan kasut tengahari buta ni karang!

"I'm sorry."

-Tamat-
p/s : Hanya para pemain Candy Crush  Saga Game je yang faham perasaan tension itu..muahaha.

No comments: