Sunday, November 17, 2013

Jawapan #1

Hi.

Ni sambungan dari entri sebelum ni.

'Lelaki bermulut manis, perempuan pula mudah perasan.'

Sebenarnya ku terculik idea nak buat entri tentang topik ni selepas membaca entri seseorang. Malangnya lupa la blog siapa. Kalau tak boleh kreditkan kat sini kan? 

Alrite.

Betul ke lelaki bermulut manis?

Gila kau tak manis. Kalau tak manis camne nak ngorat anak dara orang. Kadang2 tu manis dia tu sampai boleh kena diabetes. Itu pun kalau termakan hari2 la. 

Mereka acap kali mengungkapkan kata2 seperti, awak ni cute~

Betul ke perempuan mudah perasan?

Memang tidak ku sangkal lagi, perasan dan wanita tidak dapat dipisahkan lagi. Wanita ini lembut hatinya. Mudah tersentuh. Mudah jatuh hati. Mudah termakan kata2. Terutamanya dari seorang lelaki. Bahaya mereka ni.

Mereka ni pula acap kali salah sangka layanan lelaki terhadapnya. Baru sms sekali, terus tak tidur malam. Kemudian apabila tiada lagi sms seterusnya, mula la di maki hamun nya lelaki itu. Kesian, lelaki itu. Ish3.

Papepun, sifat bermulut manis dan mudah perasan ni agak unik. Cuba bayangkan, tanpa mulut yang manis manakan si gadis tertawan. Then, tanpa sikap yang mudah perasan manakan si jejaka tahu isi hati wanita itu. Respons baik baru boleh go on.. And next..

Cuma.

Jangan terlalu manis. Jangan terlalu perasan. Sederhana sudah. Yang penting ikhlas. Akhir kata, terimalah petikan dari filem Taal;

'Don't fall, but rise in LOVE.'

Bye. Thanks for reading this~

3 comments:

The Dark Justice said...

huhu..Mesti menempuh jalan yang sukar untuk memperolehi natijah yg manis

cikloceng said...

So far sukar tak jalan? Huhu

The Dark Justice said...

untuk memburu syurga jalannya tentulah sukar.. =)