Tuesday, June 18, 2013

A Trip to Korea : The foods that we eat.

Salam.
Minggu lepas, aku berpeluang melancong ke Korea bersama 3 orang rakan sekolej RCMP yang lain. Kami ke sana selama 5 hari, dari hari Rabu hingga Ahad. Sebenarnya, trip ni aku tak pernah jangka untuk join sekali sebab diajak last minute, lebih kurang seminggu sebelum tu. Diorang plak memang dah lama plan, sejak exam final lagi haritu. 

So aku agak rugi dari segi tiket kapal terbang je lah. Tapi takpe, sebab pengalaman ke Korea kali ni adalah kenangan paling manis untukku. Ianya seolah-olah satu rewards je sebab ku dah berjaya tamatkan Ijazah MBBS April yang lalu..ecewah!

So, let's see the foods that we eat..

Day 1

Kebab Ayam & Daging

Day 2

Nasi Briyani

Day 3

Day 4

Nasi Goncang at Nami Island

Ikan Bakar & Sotong masak pedas

Susu Pisang

Belle: Hurm, tak susah sebenarnya nak cari makanan halal di Korea asalkan ada Tour Guide (eh boleh plak macam tu?)

Chow dulu, nanti sambung cite lagi.. daa. Kamsahamnida!

*Kamsahamnida = Thank you / Terima kasih

No comments: