Wednesday, February 3, 2010

Bigsib + Benjamin + Lubuk Timah



Khamis malam Jumaat

"Curios Case of Benjamin Button"..hmm agak perlahan jalan cerita tapi seronok sbb bagi aku idea tuk wat cter tu sgt3 kreatif!!..kisah tentang cmner baby TUA jadik semakin hari semakin mude sampai lah die mati mase jadik baby bile ade org yg bute mencipta jam yg bergerak mengikut lawan arah jam....jgn tak tgk ye..huhu..sedih..hukhuk



Pagi Jumaat


Dak Medic USM melawat kolej kami...tak sangka tergerak hati nak volunteer menjadi penyambut diorg..ade la wat ice breaking, lecture sikit and jamuan. Diorg lebih bertujuan nk memperkenalkan 'BIGSIB' kat seluruh medical college kat seluruh Malaysia..i guess lar..Bigsib?? is stands for BIG Sibling..satu kelab yang dianggotai 48 orang 2nd Year student(Senior), through interview, kire dak2 yg teror..tugas diorg lebih kepada membantu 1st year medical student(junior diorg) nk adapt ngan bidang ni lah. antara aktiviti diorg, meeting ngan junior, every week, rehlah and trial exam(before final). Program Bigsib ni just ade kat USM je la....kalau kat University lain, diorg gune 'BUDDY' or 'Nentor-nenti'. bangge bile menurut diorg, BIGSIB mule dah diperkenalkan ke luar negara plak..wah!! hmm In my opinion, bagus lah idea nih, advantage lebih kat dak 1st Year but die punyer bad side effect, junior terlalu bergantung kepada senior and bahaye gak ar. terkejut bile dapat tahu diorg (USM) takde supplement exam, so kene kow2 ar jwb exam final...cam U lain, ley selamat lagi ar sebab ley resit exam. diorg pun exam pro just ade 1st, 3rd and final year..best tue!!!!!....kagum kat ahli BIGSIB coz dpt seimbangkan akademik and kokorikulum.. syabasss!! hmm then diorg balik, singgah LOST WOrld of TAmbun and gi matrik Gopeng..huhu

MCD Gopeng..kak Ina belanjer ea, tak kuar duit ponk..maintain mood boikot~



Husna, me n Nabila


Jemput makan!

AHAD~

Gi Picnic kat Lubuk Timah...air terjun deras gilerr..hampir lemas dua kali tapi dapat diselamatkan..kalo tak, tak lah tulis kat cni~ lalala.....


Gayut....

aku dan tudung saji..hukhuk


2 comments:

naQib said...

BigSib ni aku ade jumpe u len pun ade bigsib..siap bukan course medic lg...npe lecturer drg smp talk psl bigsib ni smp ke hongkong..huhu...
http://www.psychology.uwaterloo.ca/gradprog/current/BigSib%20booklet.pdf...

miszbeau said...

eh Naqib..la yeker..tak tahu plak

hmm..aku pun takde idea nape...huhu..