Tuesday, December 20, 2011

Video sweet tapi _____ ?

"aloloh sweetnye diorang .. kan?"
"ala kejap je tu, tengok la.." hati berbisik.




sebulan kemudian..




"eh diorang dah clash? ciannye. Takpe la, dah takde jodoh kan nak buat camne. Hidup perlu diteruskan!"
"Haa see, I told you!" hati berbisik.


p/s : Jangan pernah bersangka buruk. Kenapa perlu fikir, 'kalau tak jadi kawin' / 'kalau clash' dll. Doakanlah yang terbaik untuk mereka instead of thinking negative towards them. (^_^)Y


rujukan ; 


"Janganlah kita bising-bisingkan fasal "Rahsiakanlah pertunangan" kepada mereka ini. Sedangkan, merahsiakan pertunangan itu tidak pernah qat'ie. Janganlah kita gempak-gempakkan dengan "kalau putus nanti macam mana?", sepatutnya kita encourage agar mereka cepat&selamat berkahwin. Sekurang-kurangnya, lelaki dan perempuan tu telah menunjukkan satu contoh yang baik, bukan bercouple. Tunjuk contoh macam mana 'melamar' dengan baik, dengan jalan yang baik, dengan prinsip yang baik." -Hilal Asyraf


belle: aku pun dah mcm confius tiba-tiba @_@Y

2 comments:

FarhanaDr said...

Yeah.. Lately ni pun akak baca banyak pasal benda-benda ni semua.. Dalam otak akak, eh, nak tuju ke mana ni, pikir apa ni, rasa macam mana, respon bagaimana..

syafiqah nabilah said...

sama lah kita kak. Mula2 saya tengok video tu, langsung tak terfikir pasal isu menghebahkan hal pertunangan ni, padahal saya mmg tahu pasal pertunangan seelok2nya dirahsiakan. Pastu tak sangka plak kecoh smpi camni sekali.

Entahla, yang penting saya tetap dgn pendirian sendiri. Lain orang lain pandangan die kan? hehe