Monday, April 16, 2012

Chicken Grill & Tutti Frutti

Salam.
Ini merupakan cerita tentang Sabtu yang lalu.

Makan malam di D'Polo Cafe
Taman Polo Ipoh.

1st time kitorang datang makan kat situ. Restoran yang berkonsepkan order, dapat makanan kena bayar dulu baru makan. Cara order die adalah self-service di mana pengunjung perlu ke gerai tu sendiri dan order. Yup, gerai jualan dan tempat makan diasingkan. Tak sure apa motif dia buat konsep macam tu. Memudahkan penjual dan membuat kami lebih selesa..mungkin laaa

p/s : Kat Muar pun ada juga buat konsep bayar dulu baru makan. Tapi dia gerai tepi jalan yg biase2 je, betul2 sebelah bus stand Muar. Rindu nak makan situ...

zzzz...

pemanis mulut yang paling mahal pernah aku makan..haha

A kredit to Tutti Frutti Medan Gopeng.
A kredit jugak to Shakira (budak comey tudung biru kat atas tu) sebab kasi pinjam kamera amek gambo ni tuk tampal kat entri kali ni..wee.

p/s : Malam ni nak pi celebrate besday seorang teman. Happy Birthday Nab!

4 comments:

FarhanaDr said...

Wahhh.. Medan Gopeng dah ada Tutti Frutti ke.. Dekat setahun tak balik Ipoh, banyak perubahan.. Huhu..

chacha said...

kak bell! kte pun duk mkn kat pdg polo je . haha. best konsep tu. ske ske. ehekhek!

Wanieys said...

1st time mkn tutti frutti dulu main ambil je time timbang mak aiii mahal benor nasib en asben bayarkan kuikuikui...

syafiqah nabilah said...

Kak Dr Farhana : Aah, baru ade. Aeon Seksyen18 pun baru je bukak bulan lepas. Besar kak. Free2 dtg la Ipoh =)

Chacha : Iyeeeee!! hehe. amboi hari2 mkn situ ke? jgn mkn hari2, bole bankrup nanti =P

Kak Wanieys : same lah, 1st time makan kene belas2 ringgit gak la..hadoi. Cume beza die, kite takde asben lagi cam kak Waniey..hehe