Tuesday, April 10, 2012

Tahniah Aaron!

Salam.

Ahad yang lepas, siapa je yang tak tengok Anugerah Bintang Popular 2011 kan?

Ok fine.. ade yang tak tengok. Sebab korang nak exam kan. good2 =)

Aku plak, walaupun banyak keje tak settle lagi but still sempat pi tengok ABP malam tu kan. Sebabnye, aku memang jenis tak pernah miss tengok cite anugerah, cite2 hiburan yang macam tu. Kalau kat kampung, best kot dapat tengok sama2 dengan ahli keluarga.

*ok, aku homesick tetibe.

To be honest, aku sukakan hiburan. Aku sukakan muzik dan filem. Bagi aku, unsur hiburan seperti itu agak perlu. Aku perlukan mereka setiap hari. Tapi ingat Belle, jangan berlebihan. Bersederhana!

Back to the main topic. Sepanjang ABP tu, aku tengok sambil online. Online Facebook & Twitter la kan, ape lagi. Walaupun niat nak buat report tu ada, tapi macam biasa..tak jalan beb. Jadinya, biarlah malam tu aku dengan dunia ABP aku sahaja.

Komen aku untuk Majlis ABP malam tu : overall ok, dari segi persembahan, pengacara & pemenang. *clap clap clap*. Cuma bab pakaian para artis kita tu je yang agak menyedihkan, terutamanya artis wanita. Kenapa perlu seksi sangat ni. Kita ni duk Malaysia je kot. Lagi pun malu la, seluruh Malaysia & segenap lapisan masyarakat kot yang menonton malam tu. Bagi aku, memang tak wajar lah artis yang menjadi idola ramai orang, kononnya tapi berpakaian macam tu..ish2

najwa, harap2 ko jangan la seksi lepas SPM ni ye?

Aku sayang Malaysia. Aku sentiasa sokong barangan buatan Malaysia. Aku juga sokong filem & lagu tempatan. Tapi kalau artis Malaysia sendiri yang tak nak berubah, hanya mengejar populariti berbanding bakat seni masing2, tak mustahil satu hari nanti..aku bako Malaysia ni (eh over la plak kan..haha)

papepun, tahniah Fizz Fairuz (eh tibe2)

Aku terkejut jugak Aaron Aziz menang, ingatkan Zizan. Tapi Aaron Aziz memang deserve that award. Die handsome. Cuma, lagi manis kalau orang Malaysia yang menang malam tu kan? So Malaysian, itu maksudnya.. Artis Malaysia ni kena kerja lebih kuat lagi supaya lebih berjaya & famous dari orang luar kelak.

salam. no hard feeling k~

1 comment:

Ain Dzaya said...

untung aaron kan..dah kaya dapt keta n duit lagi..klu sedekahan kat org miskin..subhanallah..

"Hadiah dari Allah.".