Friday, September 9, 2011

Ko tido ke?

Selamat petang semua!

Masih dalam mood raya lagi kah? Mesti busy penuhi jemputan rumah terbuka kan sekarang?

Entri kali ini tiada kaitan dengan raya...

Semalam bersamaan Hari Khamis, aku, Syafiqah buat pertama kalinya telah present case tanpa tengok kertas sewaktu kelas tepikatil (bedside teaching). Tahniah buat diri sendiri walaupun agak hampeh sebab dapat 40/100 (T__T).

Tapi takpe. I can try again!

Yang menariknya, time sesi soal jawab dengan Dr ni (doktor India). Seperti biasa, Dr akan round table tunjuk jari kat sorang-sorang like begging for answer for his question. Memang seriau la time ni. Kalau la mak ayah kita ada sekali, tengok anak-anak dia kena marah dengan Dr [kalau bagi jawapan merepek la], aku konfem diorang tak sanggup tengok punyer..hehe

ok sambung cerita eh. Time Dr round table tu, ada la pelajar giliran yang ketiga ni bagi jawapan yang sama dengan jawapan pelajar giliran pertama. Lepas tu, Dr terus cakap camni ;

Dr : "Ko tido ke??!"

kami : ".......... lol."

Sejak kejadian tu, sampai ke hari ini,  kitorang asyik la mengusik pelajar giliran ketiga dengan panggilan, 'Ko Tido Ke' .. lalala


Belle : Time nak jawab exam UPSR dulu, mak aku ada sekali kat luar dewan bagi sokongan kat anak dia ni. Baik kan dia?? hehe. Mak korang camtu jugak tak?

1 comment:

budak comey said...

bgus tul mak ko..t nk exam final ak rase mak ko patut dtg jgak..klu x dpt jwb pndang muke mak ko mesti dpt idea pnye