Monday, May 3, 2010

Perkahwinan Membe



Salam aaya. Namaste. Ni Hao Ma ?? Sihat kah ??

petang tadi aku menghadiri majlis perkahwinan seorang rakan lama, panggil je Amir (cet, cam korang kenal je..heheh). Info: Amir adalah lelaki pertama yang pernah kene hempuk ngan aku kerana beliau telah mengganggu rakan aku, mase zaman kanak-kanak dulu..ye, aku memang seorang yang agak kasar dan ganaz, sebab tu membe2 panggil aku 'Capiq'..oppss hehe, terbocor rahsia pula..eh ke aku tipu ek? ah abaikan..sekian. em...Teruja la juga sebab first time, dalam sejarah hidup aku, aku menghadiri perkahwinan rakan sebaya. selalu aku asyik pergi ke perkahwinan saudara, rakan mak abah dan sebagainya.  Owh, sudah hampir ke usia alam perkahwinan rupanya aku ni...rasa macam baru 17 tahun..eh tak..diorang yang kahwin awal (ayat denial).

Hmm, Walaupun tak rapat dengan Amir, tapi kenalan lama..lagipun sekampung kan..memang patut pun aku luangkan masa ke sana.  Ye tak? Best sebab dapat tengok mereka bersanding dan dapat jumpa rakan-rakan sekolah yang lain. kire cam small reunion jugalah kan. Wow 2 in 1. So, hendak dipendekkan cerita, sekalung tahniah untuk pengantin baru, semoga berbahagia ke anak cucu cicit dan seterusnya..hehe. Cun isteri Amir. Pandai ko cari. Bagi tips sikit boleh? hehe



 

**********************************************************
Phir Milenge Chalte Chalte = Next time we meet again

4 comments:

aYu said...

hihi.wife die cantik..

Cik Awynn said...

sedih tak dapat pergi.. musim exam. sobs.... sedih sangat2. dapat gk jumpa kawan2 lama

EZAN IDMA said...

wee. Da kawen Yek Amer. Santek :) Kamu Bile lg? weheee?:)

Syafiqah Nabilah Azali said...

ayu: yup pandai Amir pilih..hehe

Awynn : takpe Wynn, ramai lagi yg lom kawen..hoho

Ezan : ish lame lagi, bagi can kat membe2 len kawen dulu..hee