Kisah Nenek dan Doktor Pelatih

ade kisah seorang nenek ni, pergi ke hospital untuk buat CT scan. Semasa menunggu giliran, dia pun bertanya kepada seorang doktor pelatih ni. "kena buat apa ni doktor?". Jawab doktor, " entah lah nek, saya pun tak tahu. Penat ni..saya kena campak kat sini la kat situ la...bla bla (macam meluahkan masalah) ". Ni siapa doktor siapa patient? Moral : Stress bagaimanapun...Jangan sesekali mengadu masalah kepada patient. Doktor yang sepatutnya perlu mendengar masalah pesakit. Aigoo.

Sejam kemudian, Nenek dipanggil untuk melakukan CT scan, nenek bertanya lagi... " Ct scan tu apa doktor? ". Then doktor pelatih (houseman) yang bertugas pun menjawab, " oh senang je nek, nenek duduk diam-diam, lepas tu nenek macam kena masuk dalam keranda la..then bla bla bla....". Nenek tu terkejut dan terus melarikan diri. Hampeh tul doktor tu. Moral : Watch your mouth okay!!


Comments

Izzatul Ismail said…
mane tak takut nenek tu bile dgr prktaan keranda ;p
hehe...tahu takpe..kejam sungguh
haha...siyez nenek 2 kompem tros kojol nt...hehe
coki - coki said…
hahah.
kelakanye.
tah apa punya doktor tah.(:
*rajin2 singgah blog saya pula ye(:

Popular Posts