Friday, November 26, 2010

KFC ada nasi goreng?

Pada suatu Tengah Hari ( sila baca semula dengan intonasi budak kecil bercerita )

ada seseseorang ni (tak yah la teruskan dengan intonasi tadi, baca macam biasa)

dia lapar...sangat lapar

dan seseorang itu adalah tuan belog!

tuan belog telah bergegas ke tempat makan terdekat lagi segera

iaitu KFC Ipoh Garden!

Lepas dah bungkus Snack Plate satu, dia pun terus pulang ke rumah untuk mencekik

tapi tapi tapi

tiba-tiba dia rasa nak buat inovasi sikit

kira kelainan la terhadap menu Lunch dia pada hari tersebut

Apa lagi, dapur diceroboh dan sepinggan nasi goreng resepi Belle' pun terhasil!

jeng jeng jeng


ni dia! 

(Karbohidrat)

selepas itu ayam (protein) dicampurkan

eh tuan belog tak de lah nak hancurkan ayam KFC yang lazat tu then campur kat nasi goreng

dia just buat macam ni..

(Karbohidrat + Protein)

selepas itu, sayuran, sos, roti, kentang dan Sebotol Vitagen pun ditambah

maka tertumbuh lah menu di bawah

(karbohidrat + Protein + lemak)

jangan lupa Air, nanti tercekik plak..huhu


Makanan seimbang merupakan makanan yang harus dimakan untuk memastikan tubuh badan seseorang berfungsi dengan normal...sekian daripada saya..tenkiu


8 comments:

aYu said...

hehee...
ok la tu..
akak dah bole anta proposal kat KFC..ehehe


Mari Berbicara Hati Ke Hati :
Blogger Lakaran Hati Kasi Ayu Gift

SyafiqaNabila said...

okeh akan berusaha lengkapkan proposal sebaik mungkin..heheh

FarhanaDr said...

Keh keh keh.. Nanti akak pi KFC tanye, nasi goreng syafiqah belle ade tak? Satu please.. Hehe.. :p

SyafiqaNabila said...

aik akak, jangan..malu la saye..heheh

muhamadsufian89 said...

kreatif2..
nak 1 boleh??hehe

PinQib said...

ingt bebtoi tddddd

SyafiqaNabila said...

Sufian : hee maceh..

PinQib : Hee jgn marah..

Cik Kira said...

wahhh!sedap tue! ^__^