Saturday, November 20, 2010

seratussebelas

Sambil menonton Medical Miami @ TV2, aku menaip ini entri. Psst korang, follower aku dah mencecah 111 orang lah hari ni. Cantik tak nombor? dan follower bertuah itu adalah Encik Eqbal dan beliau lebih dikenali sebagai Abg Eq. Dalam busy2 nak exam, sempat lagi aku menerjah ke blog beliau dan aku dapat tahu beliau bakal menyambung pengajian PhD di UPM. Good LUCK!! and thanks kerana sudi menjadi follower blog yang tak seberapa ni.. (^__^)V.

Kat entri sebelum2 ni, aku ada janji nak upload gambar "Sambal Goreng''. So sekarang, tiba lah saat dan ketikanya untuk aku tunaikan janji ku itu... hehe. Tapi maaf tau, tak banyak pun gambar yang ada. Mana yang ada kat HP aku je lah ye, boleh? hehe 



Sori, gambar diambil tatkala lauk itu dah tinggal separuh. Terlupa nak ambil awal2..lapau (lapar) sangat kot masa tu..ngee (^_^). Amacam, ok tak? Pada yang tak kenal sambal goreng, itulah wajah sebenar sambal goreng. Kalau tak silap orang Johor je panggil Sambal Goreng. (Resepi ada ala-ala Jawa). Manakala orang negeri lain panggil sayur campur-campur. Apa yang penting, cara memasak amat mudah dan yang pasti ianya berkhasiat..percayalah! hehe (nama pun sayur!)



Belle' : memasak tu best rupanya. Boleh release tension pun ye jugak. try lah kalau tak caya~ 

4 comments:

BalqeesAmanda said...

wahh..sedapnya..yup..memasak memang syonok..!! haha

SyafiqaNabila said...

yuppy memang seronok. Plus dapat tengok orang gembira makan masakan kita..kan kan..hehe

Niesya Sya said...

Ahaah. Tapi den sangat malas mau masak!! :)

SyafiqaNabila said...

haha aku lagi malas kot!! jarang beno ar nak datang rajin tu..kuang3