Sunday, November 28, 2010

sinopsis Wake Up Sid !

Aku peminat Bollywood! Tapi aku jarang buat review Filem Hindustan kan. Aku baru perasan. Mesti korang akan pikir, ah ade lagi ke orang yang tengok cerita Bollywood. Dulu best la, sekarang..ala :P. Ei bagi aku Bollywood dulu kini selamanya best tau..hehe. Macam peminat Korea gak. Korang mesti akan cakap benda yang sama gak kan. Okeh tak mau bebel panjang. terus pada tajuk utama!

Kenal Ranbir Kapoor?? Yang korang kenal Kajol, Shah Rukh Khan, Amir Khan dan Salman Khan je kan. Bagi yang mengikuti perkembangan Bollywood, Hero yang tengah Panas sekarang adalah Ranbir Kapoor.

Ni dia wajah Hero kacak tu (^__^)V

A little info about Ranbir Kapoor: 

Birth Date : 28 September 1982 (28 years old)
Years Active : 2007 - present
Awards : 
Filmfare Best Male Debut Award (Saawariya-2007)
Filmfare Critics Award for Best Performance (Wake Up Sid & Ajab Prem Ki Ghazab Kahani-2009)

His Girlfriend Deepika Padukone but broke up last year! 



So, the latest filem lakonan beliau yang ku tonton adalah Wake Up Sid! Jom baca sinopsis dia~

Wake Up Sid menceritakan tentang SID, remaja yang suka berseronok dan kaya. Bapanya menyuruhnya mengambil alih syarikat dan menjanjikan sebuah kereta Ferrari. Sid bersetuju dan pada masa yang sama dia bertemu dengan Aisha (seorang penulis). Mereka berkawan dan Sid banyak membantu Aisha dari segi rumah sewa, mencari kerja dan lain-lain. Akhirnya SID jatuh cinta tetapi pada malam dia ingin meluahkan cintanya, Aisha  memberitahu yang dia tak mungkin jatuh cinta dengan orang yang kebudak-budakkan seperti Sid menyebabkan niatnya terpadam. Selepas itu, Sid dapat tahu dia gagal dalam exam dan ayahnya menghalau dia dari rumah. Sid terpaksa tinggal bersama Aisha. Sepanjang tinggal bersama Aisha, banyak konflik berlaku antara maereka. Aisha tertekan dengan kerja dan tiada idea untuk artikel yang akan datang, Sid lah yang membantu. Sid selalu menyepahkan rumah. Menambahkan lagi tekanan Aisha, dan mereka hampir bergaduh. Tapi dari situ jugalah Sid belajar berdikari dan Aisha pula mula sedar bahawa dia sebenarnya cinta kan Sid. Aisha meluahkan perasaan melalui artikel yang ditulis dalam majalahnya. Sid terbaca dan mereka pun bersatu. Happy ending!

emm lagu-lagu dalam cerita ni pun oklah, best..hehe


Belle' : Shah Rukh Khan tetap di hati ku ~

12 comments:

FarhanaDr said...

Yeah.. Hidup hindustan.. Hamesha and forever.. Heehee.. ;)

misz myza said...

x kenal dia.. sebab x berapa minat bollywood ni... tp 1st pic tu nmpk ensem, bila pic lain x ensem lak.. hehehehe..

SyafiqaNabila said...

Hamesha!! i like~ hehe

SyafiqaNabila said...

misz Miza : Hehe yeke..alamak silap pilih gambar. Tapi dia ni baby face je la..bukan handsome :))

adrinaqamarina said...

betul, bollywood, selamanya besttt

eh rina dah tengok cerita ne, dalam flight ari tu, best jugak la, tapi tak sempat sampai ending sebab tdo~

SyafiqaNabila said...

Yeah terharu..ramai gak peminat bollywood nih..hehe

laarr..tido tandanya tak best le tu..huhu

aan said...

yeahh..shah rukh khan pun tetap dihatiku.. hehehe..

kalau filem shah rukh khan laju je nk pegi tgk.. tapi kalau filem orang lain.. tunggu tayang kt tv je lah..

hans said...

wah
layan Hindustan juga ker?
sama lah kita
aku pun minat kut
tengok header blog aku sudah
hahaha

kenal2
yups
now dia antara yang top skrg

eh,tgok mana?
ker download?
ada link download?

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

SyafiqaNabila said...

aan : Yeah good2..hehe. Tapi skang dah tahun 2010. SRK jarang dah dpt offer jadi hero, jadi bapak hero la kot pasni :)

hans : Owh yups haha. Minat dari zaman KKHH lagi kot. Aku ni nampak je ganas tapi dalam hati ade taman..hoho. Tahu2. Hans tu sebab SRK kan?

Ops sori, bukan download. Beli CD kat kedai sebab tgh minat gile kat mamat atas nih..kuang3

alinac lover said...

lama yong x tgk hidustan aww

SyafiqaNabila said...

:)) Hindustan & Bollywood best~ :))

Niesya Sya said...

Nak tgk gak la macam nih! :)