Friday, June 29, 2012

kecewa tapi aku perlu bersyukur

kami gagal lagi. buat kali kedua.. kami, pasukan bola tampar wanita telah gagal menyumbangkan pingat untuk UniKL-RCMP. maafkan kami.

er.. tak mau cakap gagal la, sebab bunyi dia macam negative sangat. so, kita tukar perkataan 'gagal' kepada 'belum menang'.

Kami 'belum menang' selepas tewas dengan pasukan se-Negeri UniKL-MIMET, Perak. Yeah, salam 1 Perak Aman Jaya *tiba-tiba*

arghh..tensionnyerrr!! perasaan geram dengan ke-belum menang-an itu seakan-akan bisa membunuh jiwa ini..huhu *ah lebih-lebih je kau ni belle*

tapi seyes, rasa terkilan sangat sebab aku yakin team aku boleh buat cuma..cuma.....

"ah, banyak alasan la kau ni!" bisik hati kecil seseorang..

kalau lah tadi kami... kalau lah...

"jangan cakap kalau..Allah tak suka.. redha lah dengan setiap ketentuan -Nya.." bisik seseorang yang lain.

betul tu. aku perlu positif! tak nak sedih2 dan menyalahkan orang lain mahupun diri sendiri atas ke-belum menang-an tadi. aku kena akui bahawa pihak lawan lebih hebat dan team aku perlu usaha lebih lagi. mental dan fizikal perlu lebih tough.

papepun, aku bersyukur sebab tahun ni ada sedikit la improvement berbanding tahun lepas. masa lawan BMI (juara tahun ni) pun takdelah jadi 'lauk' sangat. takpe lah tak dapat pingat pun, yang penting kepuasan dan keseronokan bermain itu yang kita mahukan.

RCMP sangat bergaya tahun ni lepas menduduki tempat ke-4 keseluruhan. tahun lepas duk kat bottom 3 out of 12..hehe. alhamdulillah.

last but not least, thanks team! thanks for the sweet memories. tahniah sebab kita dah berjaya form satu pasukan bola tampar walaupun pada saat2 akhir kejohanan buat pemilihan pemain. sorry jika sepanjang diri ini menjadi kapten kalian ada yang terguris hati or terkasar bahasa.

0-0 k? :))

p/s: apela aku nak jawab dgn DrAdi nanti bila dia tanya, "camne lawan gusti haritu, menang ke?" @_@Y. pasni fokus exam plak. 2months to go!

1 comment:

Anonymous said...

haha...kempunan nak menang ke?....len kali "suap" la linesman tu....hehe

-linesman-