Sunday, April 24, 2011

ambil pampers lepas tu perah

Tiba-tiba teringat cerita Dr Hadhrami [entri lepas cerita Dr Tharam..haha]. 

Waktu bedside teaching, masa tu aku present case baby tu datang sebab muntah 2 kali. Mula-mula ingatkan ada Pyloric Stenosis, tapi disebabkan ultrasound and lain-lain sume normal, currently he was diagnosed with prolonged jaundice. Bak kata Dr Hadhrami, "macam pergi KFC tapi order nasi goreng." erk..muahaha. 

Dan discuss punya discuss, Dr kata mungkin baby tu dapat Urinary Tract Infection. Maka Dr pun bertanya ;  

Dr : How to get Urine Sample from a Baby? 

Kami : ........ [semua diam tanpa kata]

Dr : Hey, ni soalan past year tau. Jangan jadi macam senior korang. Bagi jawapan..

"ambil pampers baby tu, lepas tu perah.."

Kami : erk.. hahaha [boleh pulak bagi jawapan macam tu]


belle' : sebenarnya ada 4 cara nak dapatkan sample urine bayi =)

3 comments:

Penyu said...

hahaha.. perah pampers. cool !!

syanabel said...

terbaekk kot..haha

EZAN IDMA said...

hahha. perah pampers.