Thursday, April 28, 2011

Tiada lagi kanak-kanak T_T

Salam pembuka bicara.

Alhamdulillah. Hari ini berakhir sudah peperiksaan EOP (end of posting) Peadiatric ku. Fuh leganya, tuhan je lah yg tahu. Sukar nak gambarkan even dengan kata-kata pun.. haha. Sebab nya, orang kata posting ni merupakan antara posting yang tough jugak selain O&G.

Walau pun begitu, aku kurang gembira. Malah agak kecewa juga lah dengan exam kali ni, terutamanya exam short case petang tadi. Ok je sepatutnya, tapi mungkin sebab gabra dan first time buat exam dalam ward tambah pulak ilmu di dada yg kurang mantap, makanya .... korang sambung je lah sendiri. 

Pape pun, alhamdulillah, aku dah pun berjaya menamatkan 3 posting. Dari klinik-klinik kesihatan, aku berhijrah ke wad sakit mental dan melawat terus ke wad kanak-kanak dan kini bakal masuk ke dewan bedah.. There are another 3 postings to go before the final exam! Good Luck untuk diri sendiri! Semoga cekal tabah menghadapi hari-hari yang mendatang!

sila abaikan meja yang bersepah, fokus pada katak hijau yg cute itu .. okeyh??

belle : buat mereka yg belum habis exam, selamat berjuang! =)

Jom baca entri sebanyak 12 episode yang aku buat sepanjang aku posting Paeds :
  • [ Episode 1 ] - rugi kalau tak tengok gambar ni ( 37 pageviews)
  • [ Episode 2 ] - dua puluh satu Mac
  • [ Episode 3 ] - 20 dua, tiga, empat & lima Mac
  • [ Episode 4 ] - Kami punya Birth Date sama lah!
  • [ Episode 5 ] - Panorama sekitar Taiping
  • [ Episode 6 ] - Video hasil tanganku
  • [ Episode 7 ] - Baru first day dah kena! (32 pageviews)
  • [ Episode 8 ] - Melayu people please, ubah lah mentality anda!
  • [ Episode 9 ] - A word for today [alhamdulillah]
  • [ Episode 10 ] - There is nothing interesting to talk! (36 pageviews)
  • [ Episode 11 ] - Ambil pampers lepas tu gi perah! (31 pageviews)
  • [ Episode 12 ] - tiada lagi kanak-kanak T__T
oh ya, jangan lupa view ni jugak

2 comments:

Abihana said...

goodluck, nanti nak kerja mana? if you have the chance to work in Hospital Putrajaya we can meet up.

syanabel said...

hoho..saya lame lagi nak keje. ade 2 tahun lagi nak complete my study =)

Hospital Putrajaya? hmm mcm menarik, insyaALLAH =)