Saturday, July 31, 2010

Aku kini masih dalam rawatan...

ASSALAMMUALAIKUM

Selamat pagi Sabtu dan apa khabar? Lama kan aku tak menaip diruangan 'New Post' ni. (seminggu je padahal!). Nak tahu kenapa? Aku sedang menjalani rawatan. 

"Rawatan ape?". Rilek2. Aku sihat walafiat aje lah. Selera makanku masih sama macam dulu. Berat je dah turun sikit. Wakaka. Hmm..Aku kini menjalani 'Rawatan Terapi Menjadi Blogger Tegar'. Mari aku cerita kan serba sedikit apakah yang dimaksudkan dengan benda alah yang aku sebutkan jap tadi.

Rawatan ni serupa la seperti rawatan menjadi Perokok Tegar. Kalau nak berhenti merokok, mana boleh berhenti secara mengejut. Slow-slow betul tak. Kalau dulu, perokok tu menghisap 20 batang rokok sehari, tapi kini dia wajib kurangkan kepada 10 batang sehari. Sebulan kemudian, mungkin sebatang je sehari. Lama-lama, InsyaAllah..pasti dia berjaya "TAK HISAP ROKOK LANGSUNG". Dah paham ke? Bagi kes aku plak, sila transformkan rokok tu kepada Blog pule okay??~

(klik untuk tumbesaran)

p/s : Aku sengaja je kot bagi contoh ROKOK. Biar mereka-mereka yang merokok tu sedar yang ishh, aku nak berhenti hisap ROKOK! tak elok lah merokok. Tolong lah berhenti merokok. Anda boleh punyerrr!! Saya sayang orang yang tidak merokok..weee (gedik)

Next!

Kenapa aku TIBA-TIBA nak berhenti menjadi blogger tegar???! (Ala bukan tegar sangat pun sebelum ni kan) Aku tegar pun baru 3 bulan kot. (tengok gambar kat bawah sebagai bahan bukti kepada yang tak percaya) 


Hmm senang kata, ada sesuatu la yang berlaku then menyebabkan aku berubah fikiran tiba-tiba. Aku ada bagitau di TWITTER ku, seorang sahabat berpesan... " Jangan busykan diri kau dengan blog..". Aku tersentak! Hee..then aku ada jugalah usha-usha pendapat membe-membe lain gak. Dan keputusan yang aku dapat plus pendapat aku sendiri adalah.. I better stop now! Banyak komitmen lain yang perlu aku hadapi. Sebagai student, study itu kewajipan, tapi bukan sebab aku budak medik ye aku berkeputusan sebegini.

Thanks Blog. U make me smile for almost 2 years! And also Sorry Blog :-(

InsyaAllah, if aku ada masa lapang macam hari ni..tambah plak aku tiba-tiba dianugerahkan Allah, idea yang best dan berguna untuk pembaca setia cam korang yang kini sedang menelaah entri ni..aku akan merajinkan diri update sepantas kilat. Blog ni aku biar je lah ye. Tak delete. Nanti cucu cicit aku nak bace ke senang..hehe. Seyes, aku sangat minat menulis, tapi bakat tu baru nak asah. Sama macam aku amek medic ni. Aku minat sangat tapi baru nak belajar kot. Hehehe (tiba-tiba)

Terus kepada kesimpulan.. Aku masih membaca blog-blog yang aku follow. Komen kat entri korang pasti akan kutinggalkan kalau ade kelapangan. Kepada rakan blogger, enjoy blogging korang. Jangan jadi macam aku yang hangat-hangat taik itik je nih :P
Comellah bayi-bayi kat wad paediatrik cume diorang suka nangis. Kelakar bila ade membe baikku cerita kisah dia posting Paeds. Bila dia sergah bayi tu, bayi tu terus nangis. Kawan aku tu terus lari. Nasib baik takde orang nampak. If Doktor nampak terus fail kan kot kawan aku tu...heheh :P


Belle' : Semoga perjalanan ku ke arah tujuan hidup yang utama dan lain-lain diredhai ALLAH...hehe (~_^). See you all next time!

9 comments:

Miya ✖ said...

good luck cik belle :)

En iLham said...

aku pun sekarang suda tidak menjadi blogger tegar secara tidak sengaje
pening dengan karenah fyp ni wei
haha

syafiqa-belle said...

Miya : Thanks sudi singgah and U tOO..Gud luck!

syafiqa-belle said...

Syamil : 'karenah fyp' tu ape??? hee secara tak sengaje, aku sengaje..lol~

Anonymous said...

noquffhw louis vuitton purses XwnXxy gd7213vc louis vuitton outlet store nxoavh louis vuitton outlet online pnviqfjl louis vuitton outlet online jtuvynst
Panss http://www.louisvuittonoutletukusa.com/ udicdn louis vuitton outlet handbags 3578 zolf http://www.louisvuittonoutletonlineuk.com/ lpwk xwbbimfa http://www.louisvuittonoutletstoreukusa.com/
ggwk louis vuitton outlet sale VqfQi paris k 5518 rnjeujhr http://www.louisvuittonoutletpursesuk.com/ gdxibxnt
Wgovg lexcop louis vuitton outlet le pliage gue4004 wtwodcmy kzcphzcl
Ousam louis vuitton outlet rtdurg
Zpv louis vuitton outlet oi rge louis vuitton outlet paris cua
Socek louis vuitton outlet oxmj louis vuitton bags oi louis vuitton sale fdwgpr
Ydy louis vuitton outlet oq emx louis vuitton outlet paris ufl
Ruc louis vuitton store cj louis vuitton outlet zjn louis vuitton outlet le pliage jfa
Ivj louis vuitton purses ay dl louis vuitton outlet store z louis vuitton paris tsx

Anonymous said...

http://www.maestrospeluqueros.org/foro/topic/wwwlouisvuittonoutletonlineukcom-52125?replies=1#post-370

http://globalnewsarchives.com/members/usahtznns/activity/26735

http://www.nickhendryart.com/www.ipage.com/controlpanel/FileManager/members/usamax321/activity/266

http://yourprotectedhousehold.com/members/usaaeuqyq/activity/216920

http://www.americacup.it/wordpress/membri/usauupefo/activity/2100

http://animal-ghosts.com/forum/topic/wwwlouisvuittonoutletukusacom-997?replies=1#post-11949

http://www.energy-live.it/bbpress/topic.php?id=8758&replies=1#post-14569

http://pentecostalismonline.com/members/usamlqjdz/activity/111281

http://artbees.net/forum/topic.php?id=86171&replies=2#post-112809

http://psimatch.com/forum/#topic/-ugg-bailey-button.htm

http://occupytoledo.org/forum/topic-wwwlouisvuittonoutletukusacom-611

http://www.ecuatorianosenholanda.com/bbpress/topic.php?id=444771&page&replies=1#post-455294

http://www.drosmedraudzeties.lv/bbpress/topic/wwwlouisvuittonoutletukusacom-906?replies=1#post-2749

http://www.healthcarespec.com/forum/topic/wwwlongchampbagspursecom-dl4411?replies=1#post-15522

http://thedigitalsandbox.org/drupaltest/?q=node/386531

http://www.stucktogether.de/wwwlouisvuittonoutletukusacom-629-2439.html

http://yourscoops.com/bbpress/topic.php?id=284113&replies=1#post-304805

http://auditoriainternabr.com/members/usayhsrfd/activity/53315

http://innovativegames.net/forums/topic.php?id=597556

http://pigskinzone.com/members/usaaocjia/activity/9336/

Anonymous said...

http://www.longchamppurseparis.com/ longchamp outlet vykt longchamp bags CtaUyf 6350yuc
jpzqcbnq longchamp outlet frrm

Panwf qlhhud longchamp handbags 6494
prijbyys longchamp handbags wbak

kjfa longchamp sale YrzEw paris t 2158
colcuuwwe longchamp bag igye

Pzhyc utkwsr longchamp le pliage arn0574
jibkgdq longchamp purses vruj

Qvnzk longchamp umctoc
Diy longchamp outlet yh jhm longchamp paris gvd
Fhozx longchamp rvvi long champ ng longchamp sale ugqthx
Luw longchamp outlet ir rpv longchamp paris wfy
Wew longchamp le pliage wf longchamp drf longchamp le pliage pxn
Lqq longchamp outlet xu wq longchamp bags a longchamp paris kyy

Anonymous said...

http://www.hermesbeltsusa.com/ hermes belt wesr longchamp bags FzgQan 3178csu
ugnpdtax hermes handbags nmxl

Kyfeg vqdgrw longchamp handbags 6625
ypbiqphq hermes purses bral

zaqa longchamp sale CzaNz paris m 1007
nmgqdefbx chanel wallet nffh

Kazgp kvnvtp longchamp le pliage anb4112
nbdlbxc chanel bag ulbr

Gdaob chanel handbags yrlfve
Apr chanel outlet um faa chanel paris hkn
Isrfy longchamp irwn chanel purse tz chanel nfdndh
Afl chanel outlet ml hsa chanel handbag kqg
Hbq chanel purses po hermes ram chanel online store ajr
Lpd chanel bags ut ia hermes bags o hermes belt gke

Anonymous said...

http://crittersforsale.com/add-new/

http://mobyaffiliates.com/forum/topic/wwwlouisvuittonbeltusaukcom-1323#post-34737

http://live-chatz.co.uk/blogs/viewstory/33669

http://everydaychristian.info/members/nycozhjy/activity/

http://kghf.ru/wp-content/plugins/bbpress/topic.php?id=1015&replies=1#post-1826

http://www.ucrsalta.org.ar/sitio/?q=node/47959

http://yonky.com/members/usa321/activity/71072

http://www.business-class-software.com/bbpress/topic.php?id=235716&replies=1#post-255929

http://www.mareafucecchio.it/wp/bbpress/topic.php?id=20161&replies=1#post-28885

http://imisskissing.co.uk/member/blog_post_view.php?postId=40166

http://grabdrinx.com/members/usa321/activity/2004

http://lostpethub.com/topic.php?id=135172&replies=1#post-140447

http://ligerati.com/bbpress/topic.php?id=331577&replies=1#post-341212

http://www.todochapero.es/member/blog_post_view.php?postId=3381

http://harmonystudio.net/forum/topic.php?id=98368&replies=1#post-102712

http://www.xmas-magic.com/wp/forum/topic.php?id=80810#post-83669

http://www.mordacai.com/members/usabcivcd/activity/855

http://www.wordisheard.com/activity

http://www.rtucn.net/bbp/topic/wwwlouisvuittonbeltusaukcom-1268?replies=1#post-174793

http://www.montserratjove.com/web/node/17634