Sunday, March 20, 2011

Serabot kot cerita nih!

Samson & Delaila

Kenapa aku kata serabot?

Sebab nya, banyak sangat kebetulan yang direka. Oh lupa, nama pun slot Samarinda..huahua. Ok tengok ea. Cerita tu bermula dengan Kamal, ayah kepada Delaila. Kamal ni playboy. Maka lahir pula Kamil, anak luar nikah Kamal & Leha. Kamil dibela sebagai anak angkat sbb kamal mahukan anak lelaki. Delaila berdendam dengan Kamal, sebab dia dapat tahu Kamal lah yg membunuh ibunya yang lari dengan lelaki lain.

Delaila bercinta dengan Amir dan melahirkan anak luar nikah, Amira. Kamal tak kasi diorang nikah sebab diorang muda sgt masa tu. Tapi aku rasa sbb lagi kukuh adalah kerana Amir tu anak luar nikah dia dengan ibu Amir. Hah, berbelit tak? I told you! Boleh pulak saudara sebapa lain mak bercinta..adeh


Then, Kamal menamakan Amira as his daughter. Nak dijadikan cerita, Delaila lagi benci kat Kamal sebab dapat tahu dia berkomplot dgn ibu Amir untuk memisahkan diorg. After 14tahun baru la Delaila jumpa dengan Amir. Dan lagi best, Amira jatuh cinta dengan Amir, iaitu ayah dia sendiri. Aiyoo parah ni!

Amira ni pulak, sanggup break-up dengan Sani, anak Samson sebab dia suka dgn lelaki matang & perasan yg Amir pun suka kat dia. Kesian Sani, sbb Amira kata dia minta putus sbb Delaila, kakaknya bercinta dengan Samsons, ayah Sani. Dah jadi parah gini, Kamal pun menggelabah ar, mula la nak sokong Sani dgn Amira & Samsons dgn Delaila.

Samsons?? siapa tu? Nama penuh dia Tengku Samsons. Pewaris Pendora. Delaila pewaris Gemilang. Pendora & Gemilang ni rakan kongsi dlm dunia perniagaan. Yes, Samsons suka kan Delaila. Tapi masing-masing ego tinggi. Samsons ada mak tiri namanya Maria, dah jadi janda dah. Ok la cantik tapi jahat. Dia boleh pikat Kamal & Kamil sekaligus.

Maria, yang juga cintanya ditolak oleh Samsons, akhirnya memilih Kamal sebab of course la Kamal lagi kaya kan. Maka, Kamil dan Kamal pun perang besar. Aku rasa, keluarga si Kamal ni bukan pecah belah lagi dah, bersepai habis ni. Kesian2. Rasanya kat realiti takde kot kisah macam ni. Again, namapun Samarinda! 


Persoalan ku kat sini, apa kena mengena Samson & Delaila dlm cerita ni dgn sejarah Samson & Delila dulu-dulu?? TOLONG JAWAB TOLONG JAWAB. Adakah rambut Adi Putra nanti jadi panjang? Eh takkan lah. Lagipun, Samson sakit. Umur tak lama dah kot. Aishh.. Samsons tu bukan nya jahat pun kan. Hmm.. Ni yang buat aku curious gile nak tahu ending cerita ni..haha.

Badan merajuk otak tunjuk perasaan
Sambil menyelam minum air 

Point yang aku nak tekankan dalam cerita ni :
  1. Berhenti lah menambah / melahirkan anak luar nikah kat bumi Allah ni
  2. Susah nanti kita nak bezakan muhrim & bukan muhrim / halal & haram
  3. Sebab tu lah Islam mengharamkan ZINA
  4. Jagalah maruah mu wahai saudara-saudara ku
I LOVE FASHA SANDHA

2 comments:

Azuan said...

semua salah bapak..anak pun terikut sama gaya bapak..

citer ni tajuk apa..hehe

syanabel said...

@azuan .. samson & delaila