Wednesday, June 23, 2010

aku jawab bila kau tanya

..::: aku menerima satu soalan dari seorang rakan lama melalui FORMSPRING. Tidaklah arif pun tentang formspring. Baru beberapa hari membuka akaun tu. Saja-saja. Meh aku tunjuk bukti..nahh



Aku tak tahu siapakah gerangan yang bertanya. Tapi kenapa ye aku menyebut 'rakan lama'? sebab pertama, dia panggil aku Belle. Jadi boleh detect la, mesti rakan sekolah Integrasi atau KMJ. Refer entri ni tuk tau tentang sejarah Belle'. Kedua, ayat dia..'bukan UiTM ke'. Owh dia tahu yang aku pernah study di UiTM dulu. Confirm lah kawan lama kan. Okay enough. 

Next.

La, ada gak yang tak tau aku study di Ipoh sekarang. (perasan popular la kau nih). Tak pe, aku tak salahkan 'kau' yang bertanya. Masa aku pindah study ke IPOH dulu pun, aku senyap-senyap je. Tak ramai yang tahu. Cuma membe terapat aje. Dah lama pastu baru berani nak bagitahu orang..'oi korang, aku dah jadi orang IPOH'..huhu. Ala nak buat apa kecoh-kecoh. Pindah tempat belajar je...bukan nak kahwin pun. 

Aku tak bagitahu 'kau' bukan bermakna aku tak anggap 'kau' kawan. Cuma malas nak jawab soalan 'kau-kau' yang mungkin sejenis dan seperti ni, 'kenapa kau tukar ke IPOH?'. Sebab aku takde dan belum jumpa jawapan yang best nak bagi kat korang yang bertanya nanti. Penyelesaian terbaik, diam dan kalau ada orang paksa sampai ugut nak tikam aku ke, barulah aku bagitahu..huuu. Sekali sekala nak gak jadi artis, bagi jawapan camni, "em no comment."..auww

Papepun, bagi orang-orang yang sejenis macam 'kau', yang ade 'intention' nak tahu kenapa aku berpindah tempat belajar, aku harap biarlah ianya datang daripada mulut aku sendiri. Boleh je nak tanya orang lain. Aiman tak kisah pun. Ikut masing-masing ler. Yang penting aku gembira dengan kehidupan aku sekarang. Eh aku tak kata kat UiTM aku tak gembira. UiTM is the best! Just...Life must go ON! InsyaAllah segala yang berlaku pasti ada hikmahnya. Aku sebagai hamba-Nya, redha menerima ketentuannya. (nape ayat macam sedih je ni?)

p/s: Dr subra sangat lawak masa ajar kitorang buat per-rectal examination tadi..hikhik

11 comments:

샤끼라 입니다 said...

hahaha~ tibe2 je masuk psl per rectal~ ape kes.. huhu

Syafiqah Nabilah Azali said...

heh ingatkan pakwe korea mane bagi komen...ekau upernye..heee

Per-rectal memang best..kui3

샤끼라 입니다 said...

ahahah... sapo eden??

Syafiqah Nabilah Azali said...

budak yang duk depan bilik aku lah..sape lagi..hehe..meh bagi link blog ekau~

phatien88 said...

ahahaha.. akulah yg tanye.. x sgke jd post entri hang..

샤끼라 입니다 said...

hahaha.. nsb ko knl ek.. waka waka.. huhu.. jap2..

http://blogbergerak.blogspot.com/

Syafiqah Nabilah Azali said...

Yes aku berjaya mencari 'kau'..hehe..thanks phatien kasi aku idea buat entri~

Syafiqah Nabilah Azali said...

wahai org korea! invited readers la..ape kes..cepat open..heheh

샤끼라 입니다 said...

hah? ye ke??? aku tukar setting ape td??? huhu.. jap2..

baincardin said...

Jom follow Bain layan HDR, yay! ^_^

kakak cantik said...

aku sgt suke pabila dr subra menyebut" if u demand for the loose rectum, u shud ask saiful"..haha...saket ah perot gelak mse PR...cm cacat...