Tuesday, June 22, 2010

Jangan dilayan perasaan itu

Aku perlu cepat-cepat keluar daripada 'dunia kegelapan'. Macam ayat citer Power Rangers, eh tak Sailormoon pun ada gak ni! haih...jom semak kata-kata daripada 'Code Blue' bawah ni;

"Asking patients about their medical histories and past diseases, is an important job of doctors. The diagnosis and treatment will then be changed according to their replies. That is right! Humans do that too. No matter when, human are always affected by their past. A painful past. A bitter past. A sad past. Occasionally, there exists humans, who are able to get rid of their past completely. But in a typical situation, humans have to move forward, together with their painful past."

Maksud kata-kata di atas boleh diringkaskan begini, kita sebagai manusia biasa takkan terlepas daripada mempunyai masa lalu yang silam. Eh tak, masa  silam yang pahit. Ada sesetengah orang, boleh melupakan terus masa lalu tu, tapi ada juga orang yang terus dihimpit oleh masa lalu. Ala yang dah lepas biarkan ajelah ia berlalu, jangan diingat. Yang baik jadikan sempadan yang buruk jadikan tauladan. Masa depan tak kemana jika terus dibayangi masa silam..uwaa sedihnya tengok 'Code Blue' (heh tak masal tul ni)

Its easy for me to say....Mungkin oleh sebab itulah, 'dunia kegelapan' perlu ditukar segera kepada 'dunia kecerahan'...dan kini blog SN bertukar warna kulit lagi..hehe..(Info: template Blog SN sebelum ini berwarna HITAM). 



p/s: Why as humans we are always craving for the truth? It's not it true that sometimes beautiful lies are better than the ugly truth? huh

3 comments:

En iLham said...

wah
nampak lebih cerah la blog ni
hehe
sedap je mata memandang
bagus2
hehe

Syafiqah Nabilah Azali said...

thanks Ilham..eh silap, syamil..huhu

kakak cantik said...

ur world can be clearer by using eyemo..sekian time kasey! :)