Saturday, January 8, 2011

dulu cita-cita aku nak jadi pelakon

hah jangan tak percaya
tapi cita-cita tu aku terpaksa kuburkan dengan aman
ye lah, takut Lisa Surihani takleh cari makan lak nanti
jadi, aku pun end up la jadi dak medic

jom layan jap
lakonan power sengal
SYAFIQAH NABILAH AZALI 
selamat menonton ...


amacam? best tak?
serba sedikit info berkaitan video di atas
hasil buah tangan ex-roomate aku
di UiTM Shah Alam
Dihasilkan sempena Jamuan Hari Raya Fakulti kitorang
Video ni ditayangkan sebelum majlis bermula
tamat je video tu
aku pun berlakon la lari-lari menuju ke arah pengacara majlis
sambil menyerahkan PENDRIVE
(konon-kononnya pendrive tu ada opening slide la)
gaya jgn ckp la, memang takleh blah
masuk je dewan dengan semua orang pandang
kononnya penat la lari-lari
sesak nafas bagai sambil kesat peluh
(ai kata nak jadi pelakon terkenal..hehe)


kreatif kan idea membe aku ni ??
aku jadi pelakon pun sbb nk tlg membe mase tu
hehehe ...
hape-hape pun !!
ini antara kenangan best aku dengan UiTM
mungkin ada yang pernah tengok sebab
sebelum ni aku pernah upload tapi dah delete entri tu
so aku upload balik khas tuk 
mereka yang belum tonton


k chalo beta.. perlu study untuk exam
doakan saya :-)

14 comments:

FarhanaDr said...

Akak pon sama!!!

Nak berlakon.. Dan nak jadi penari.. Ooppss!!! :p

Sampai nak masuk Akademi Seni Kebangsaan.. Tapi pikir-pikir masa depan.. Huuu.. Jadikan hobi je laa.. ;)

FarhanaDr said...

Wahhhhh.. Hebat sungguh idea orang yg wat video ni ye.. Ekeke.. Dramatik laa tu kalau masuk bawak pendrive dengan baju yang sama dan lepas abes tayangan.. ;)

cikmemy said...

huhu~suke gimik yg mcm ni.kreatif!

SyafiqaNabila said...

aik biar betik ni kak.. berjodoh betul kita ni. sy minat hindustan, akak pun minat.. sy ada abg umo 25, masih single lg..(hehe tiba-tiba)..

haa memang dramatik.. tapi agak segan ar bila dah tamat berlakon, sume org tgk..ngee

SyafiqaNabila said...

cikmemey : saya pun sukeee~

Arizakiah said...

Idea kreatif....Kalau tak baca n3 syafiqa sampai habis.. terkedek2 berlari... mummy ingatkan mimpi....
BTW, mummy dulu nak jd novelis tp tak kesampaian kerana mak dan ayah mummy orang kampong..

ciK LyndaWawa igUana said...

best..=]

.:rizaL:. said...

http://igossiprizal.blogspot.com/2010/12/pose-slumber-laptop-contest.html

jom join? bez tahu ade hadiah!

SyafiqaNabila said...

mummy : hehe tu la gimik namenye. Tak pe, saya doakan, suatu hari nanti cita2 mummy tu tercapai..aminn

SyafiqaNabila said...

Cik Linda : :)) peace! ^__^V

SyafiqaNabila said...

Rizal : orait..insyaAllah~

DAUD said...

apa kau ingat ko leh jadi ted william
pengemis bersuara emas tu?
haha.

SyafiqaNabila said...

erk..ted william?? siapakah itu..haha

SyafiqaNabila said...

to daud : oh okay, baru tahu pasal Ted william lepas bace entri lulu pages....adeh lol~