Wednesday, January 26, 2011

Tips melupakan seseorang!

  1. Jauhkan diri. Jangan jumpa dia!
  2. Jangan contact dia.
  3. Delete nick dia from YM korang.
  4. Hindarkan diri dari "lepak" dengan dia.
  5. Tak yah laa dok cerita pasal dia 24 jam. Hal ini mungkin akan menggembirakan anda di saat anda bercerita tu tapi kesan jangka panjang ialah, dengan mengingati dia, hati anda yg terluka tu akan bertambah dalam lagi lukanya.
  6. Kalau boleh delete Friendster/Facebook dia skali agar profile dia tak muncul kat FS/FB korang everytime dia update status.
  7. Fikirkan semua sifat buruk dia yang korang rasa tak worth pun untuk diminati
  8. Stop thinking that he/she is sweet. Tak de sweet nye derrr orang yang tak nampak keistimewaan kita kan?
  9. Ingat. Hanya sayang orang yang sayang kita sahaja.
  10. Berusaha. Berusaha. Berusaha. Berusaha untuk buang terus dia dari ingatan.
  11. Tak yah laa nak "berkawan" dengan dia dengan harapan dia akan merubah fikiran. Kalau boleh lupakan dia terus dan anggap je dia dah mati.
  12. Tumpukan perhatian pada LIFE anda.
  13. Anggap sahaja bukan anda yg bermasalah tapi dia.
  14. Tok sah laa letak org yg tinggalkan kita or treat kita cam sampah sebagai ratu/putera hati kita. 
    • Pertama,orang yg lukakan kita tak layak pun mendapat tmpt yg istimewa dalam hati kita.
    • Kedua,kalau anda tak buang org tu dari hati korang, korang akan terlepas cinta lain yang mungkin lebih hebat daripada ex korang yang sah2 tak sayangkan korang tu.
  15. Akhir sekali tabahkan hati dan sentiasa ingat ni. 
" mana2 lelaki/perempuan pun bertuah memilih anda sebagai teman hidup kerana anda adalah seorang yang tabah menempuh dugaan hidup dan tidak gentar dan tidak bosan hidup secara solo. Malah anda sentiasa happy sama ada solo ataupun berpasangan"

"Anda seorang yang kreatif. Anda mampu mencipta kegembiraan seorang. Tambahan pula, sikap anda yang matang dan optimistic itu mampu menarik perhatian pasangan yg lebih menghormati dan menyayangi anda."

"Siapa yang tidak kagum dengan orang yang pernah jatuh berkali-kali, tetapi mampu bangun semula dari setiap kegagalan yang dihadapi dan hidup seperti biasa secara normal"

GOOD LUCK !

4 comments:

EZAN IDMA said...

sangat berguna. emm. belle nak lupekan siapa ni:)

Aku Skema said...

ah..sibukkan je diri..da sibuk mna nk sempat duk tmenung tringat menda lama..haha

adrinaqamarina said...

tapi ada jugak orang cakap, kalau dah putus, takkan nak putus kawan jugak kot. haha.

cara ni mungkin boleh diaplikasikan untuk yang putus secara tanpa rela. kalau yang secara baik3 maybe cara lain kot. hehe

lunaticg said...

Salam.
Part yang kawan-kawan tu.., baru putus macamana nak kawan. Tunggulah masing-masing dah sejuk dulu. Nanti berkawan asyik menyindir satu sama lain jer kerja. Kalau tak pun start berkapel balik. Hahahahaha....