Sunday, January 9, 2011

FB ditutup ? baik atau tidak ?

Korang dah baca belum
berita pasal Facebook bakal ditutup ??
CLOSE !!
kalau belum . klik gambar di bawah ..

from my point of view...

Kebaikan !
  • Zuckerberg akan dapat balik hidup dia yang dulu setelah tertekan busy menguruskan facebook. Good Luck for him!
  • Bagi individu yang terlalu suka online facebook atau lagi parah 24 jam kerja dia dok menghadap Facebook je : mungkin dia dah boleh keluar dari bilik, hirup udara segar dan bykkan membaca Al-Quran.. :)
  • Produktiviti syarikat dan universiti akan bertambah baik kerana kajian yang dilakukan, prestasi pekerja dan pelajar merosot akibat leka dgn FB
Keburukan !
  • Susah la nak buat reunion..uwaaa
  • Ramai kot 'friend' kat FB, takkan nak hilang diorang macam tu je. Ada bekas guru lagi..uwaa..kalau rindu caner?
  • hilang satu tempat nak ping blog (T_T)Y
Walau apapun yang akan berlaku, aku langsung tak menyokong mahupun membangkang. Siapa tahu ada hikmah bila FB ditutup. Teringin gak nak tahu impak dia kat semua, termasuk diri sendiri juga. Fikir gini je lah, Facebook ni famous, tapi sampai bila dia akan famous? lama-lama akan outdated jugak dan 'Social Network' yang lain pun akan munculll. 

SO dun worry be happy!

Be prepared from now on
to say good bye to FB
Mula lah berblogging daripada sekarang 
(tiba-tiba)
Join twitter, friendster or Myspace
(dengar cite dah makin meriah di sana)

&

pesanan terakhir daripada penulis

Money tidak sekali-kali menjanjikan kebahagiaan!

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg.
 “I just want my old life back.”
(hormati lah keputusan beliau)

thanks for reading (^_~)Y

11 comments:

Mknace said...

:):):) terbaeekkk!!!!

SyafiqaNabila said...

(^_^)Y

adrinaqamarina said...

kesian la dye. haha

nagaliar said...

start fb wujud sampai dh nk close...sy x prnh de akaun nie...congrat utk diri sendiri krn dpt kekalkan status tersebut...hu3

DAUD said...

kalau boleh jangan ditutup. haha

RAIDAH89 said...

ade sape2 nk gantikan Zuckerberg uruskan FB??? huhuhu

SyafiqaNabila said...

cikgu muhaidzar : tahniah2..hehe

SyafiqaNabila said...

DAUD : ada pihak yang kata.. semua ni rumours je sbb mcm xlogik.. kita tengok je la nanti

SyafiqaNabila said...

RAIDAH : kalau lah ade offer macam tu.. konfem ramai yg nak.. byk dpt duit tuu.. huu

Azuan said...

tak jd tutup kan...hihi

SyafiqaNabila said...

Azuan : tahu kat mane??