Nasi Daun Pisang ???!!

Jangan tak percaya. 
Harga bersamaan dengan RM 10.20. 
(Plus dengan air suam) 
Nampak kan takde pinggan? 
itulah keunikan restoran ini.
Guna daun pisang je.
 Sebab itu tajuk makanan 'cenggitu'. 
(sama dengan tajuk post)
Lokasi restoran yang dikenali sebagai Restoran 'SAMI' ini terletak 

di Pekan Chemor, Perak. 
Merupakan kedai India (bukan mamak) dan makanan dijamin 100% halal. 
Suasana restoran yang agak mewah & menarik.
Layanan pula boleh dikatakan ala-ala 1st class.
 Nasi, papadom dan sayur boleh je tambah seberapa banyak korang nak.
 Lauk je tak boleh okay. 
Nak tambah kena bayar lebih la. :))


 So, let's give it a try huh !

Belle' : Pesan rakan ku yang berbangsa India, selepas makan kena lipat daun pisang tu menghadap kita (lihat gambar kedua). Maknanya kita nak datang lagi (Adab orang India) . . . Have a nice day ! smile :)

Comments

Nadzmer Azrai said…
haha, nice post. makan guna daun pisang ok ape.... ala-ala kampung gtu hihi :P

Kucing Telinga 4?
H.A.N.I.S said…
0ooo yg last tu br tw.. haha! cm tu ke.. hehe
SyafiqaNabila said…
Nadzmer Azrai : haha..thanks. Memang orait sgt.. duduk2 je, pekerja dia terus dtg bentangkan daun pisang.. "pakk" (sound effect) heheh
SyafiqaNabila said…
H.A.N.I.S : hehe, sama jugak.. baru tahu. Mula2 kwn ni lipat ke depan, then membe india tegur... "Ooo begitu".. hehe
a LoT oF LuV said…
Salam perkenalan..
noce blog.. jom singgah ke blog saye..
SyafiqaNabila said…
Wassalam. Thanks ~ Jommm..hehe
DAUD said…
walau baru pas makan,
tp terliur juga. haha
SyafiqaNabila said…
lewatnya makan..haha.
maaf buatkan anda terliur..ngee
alinac lover said…
wohaa...yong suka jugak!!!


nota-yong tag kamu..kalo free join la yer

http://www.alinaclover.com/2011/01/giveaway-edyawak-busuk.html
E.d.Y said…
best tu makan guna daun pisang..:)

Popular Posts