Monday, May 23, 2011

Soalan yang ada maksud tersirat

Jam menunjukkan jam 12:10:38 PM. Satu pesanan ringkas ku diterima.

"Terasa nak makan nasi ayam, tapi nak nasi lebih. Masalahnye nanti gemuk macam tu je. Tolong, apa yang perlu dibuat ni?"

Aku pun menaip sebaris ayat.

"Makan je la nasi lebih. Ala makan sekali je pun, takkan gemuk punye."

Mesej sent.

2jam kemudian, aku menanyakan soalan yg sama kepada seorang teman. Dan ini jawapannya.

"Jangan la makan nasi tu. Kau tahu tak nasi tu banyak kalori.. makan sikit je..bla bla bla"

cerita tamat !

persoalannya kat sini, kalau korang jadi aku, korang akan bagi jawapan cam aku atau cam kawan aku? cepat jawab serious shit nak tahu ni!

lapar la plak memalam cenggini .. 

3 comments:

Miss Purity said...

untuk yg ngah diet, better bg jwpn cam kwn tu :)

Sharkyra Kid said...

nk mkn ke? meh2. ade mknn sket...

EZAN IDMA said...

makan je! haha