Monday, May 9, 2011

lirik lagu ni sedikit kelakar la


Lirik Lagu Dude Herlino & Asmirandah 
Bunga-Bunga Cinta (OST Dalam Mihrab Cinta) 

tak pernah terlintas di benakku
saat pertama kita bertemu
sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
harum dan merekah
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
tulus hatimu buka mataku
tegar jiwamu hapus raguku
membuncah di hati harapan dan suci
menyatukan janji

bunga-bunga cinta indah bersemi
di antara harap pinta padaNya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
berpadu indah dalam mihrab cinta

membuncah di hati harapan dan suci
dalam mihrab cinta

elle : Apa maksud membuncah tu ek?? siapa boleh bagi jawapan? Tapi aku rasa itu boleh accept lagi la kalau nak dibandingkan dengan lirik KCB, kembang kempis..adoi mmg tak boleh belah betul lah. korang ce ingat ce ingat balik lirik dia macam bawah ni...

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta

# Walaupun ada membuncah dan kembang kempis, lagu-lagu indonesia tetap menjadi santapan sang telinga. lagu diorang memang best kot..hehe

hey hey, siapa belum tengok Movie Dalam Mihrab Cinta, baik pergi tengok cepat. rugi tak tengok, best dan juga menginsafkan. Cerita diadaptasi daripada novel. Sedap juga kan suara Dude & Asmirandah? (^__^)Y

3 comments:

Sharkyra Kid said...

1. menjadi buncah: pikirannya - sejak ditinggal kekasihnya;

2. mengeruhkan; menggelisahkan;

jd.. makna buncah dlm lirik tu adelah gelisah kot. huhu

syanabel said...

hehe time kasih kid =)

hans0 said...

google translate kata membuncah maksudnya upset