Tuesday, May 3, 2011

Statement berani mati Belle'

" Saya suka berkawan dengan lelaki LEMBUT "

Itu hari, eh silap, hari itu aku tertonton rancangan kegemaran aku masa zaman remaja dulu-dulu (sekarang dah dewasa). Rancangan tu bertajuk.. Malaysia Hari Ini (MHI) yang bersiaran setiap pagi dari jam 6.30 kot sampai jam 9pagi. Masa zaman remaja dulu, kalau cuti sekolah je, mahupun cuti semester, mesti bangun awal semata-mata nak tengok muka Ally Iskandar .. muahaha. Sekarang?? Jam 7 dah terkejar-kejar nak bersiap pergi ke kuliah makanya tak sempat nak say hye pun kat Ally.. uwaa

Eh Ally sudah bertunang ok.. Alaa

Masa tengok MHI hari tu, diorang bincangkan topik pasal lelaki lembut dan apakah pendapat wanita tentang Lelaki Lembut. Dan aku rasa menarik topik tu. Dan kalau lah aku diajukan soalan sebegitu, maka jawapanku pasti nya adalah..

Saya senang berkawan dengan lelaki lembut berbanding lelaki normal sebab ;

1. kita boleh berkongsi cerita tentang apa sahaja dengan diorang. 
  • Contohnya; "Eh cute lah mamat tadi.. kan kan."
  • Cuba korang try cakap benda tu dengan lelaki normal, ada sesetengah nya akan rasa tercabar atau mungkin lagi parah, diorang akan balas "hah, buta ke apa, macam tu kata cute..euwww." [sbb rasa tercabar dengan kekacakan org lain]. lelaki lembut tak rasa tercabar sbb majoriti lelaki lembut itu lagi cute..hehe
  • takpun... "ei miang nye la hai perempuan sekor ni..adeh". Lelaki lembut tak cakap pape sbb diorg sendiri pun suka tengok lelaki cute..muahaha
2. kita boleh jadi diri sendiri depan diorang
  • Contohnya; "Ei aku cantik tak? Aku dah makin gemuk kan?"
  • dan serta merta akan dibalas soalan itu dengan tulus dan ikhlas. "eh aku rasa ko pakai baju kurung lebih nampak ayu..macam Ana Raffali." [eh aku Nabila Azali bukan Ana Raffali!]
  • Try test tanya soalan macam tu dekat mana-mana lelaki normal, ada berani? Konfem akan di cop sebagai perempuan yang terlalu obses dengan kecantikan.
  • lelaki lembut takkan cakap pape sebab majoriti, diorang pun menjaga kecantikan diri malah ada yang lebih obses daripada perempuan. ini serius!!!
3. Mereka sangat memahami..
  • yang ni, aku tak pasti sangat la. Tapi aku pasti ramai yang setuju.. betul tak??
  • mereka akan faham kenapa wanita agak lama menggunakan toilet
  • mareka akan faham kenapa wanita suka bershopping
  • mereka pandai tenangkan hati wanita
Selain itu..
  • mereka lembut dalam bertutur mahupun perlakuan - nama pun lelaki lembut =P
  • mereka rajin ke dapur dan pandai mengemas- ini untuk jenis yang suka memasak
  • mereka kemas bersih dan wangi - entah berapa botol minyak wangi diorang guna dalam sehari.. huhu
  • mereka ... arghh aku sudah kekeringan idea
pendek kata.. mereka ini ok sahaja cuma slack tang 'lembut', itu aje.. hehe. Memang sangat best untuk dijadikan best friend forever

3 comments:

AISHA INANI said...

yang aku rasa, dorang nih tahan kena maki. HAHA.

setakat nak lepas cakap, takder hal.
kalo dorang kutuk pon depan2.
tak main kutuk belakang. so i like!

tapi aku takder kawan rpt laki lembut nih.
rpt sikit2 ada lah.

syanabel said...

haha betul2.. i like too.. =)

Jo Qusary said...

tak semua lelaki lembut mcm tu... ada setgh tu attitude hampeh giler dan lagi teruk drpd lelaki normal... trust me.