Tuesday, May 24, 2011

Disebabkan entri aku tak menjawab tajuk, aku kena komen dowh =(

As you all know, beberapa hari lepas blog ini dikejut dengan trafik yang mengunung tinggi. Er tak tahu? oh sebab aku memang tak pernah bagitahu pun.. Semua tu gara-gara aku buat post reply entri Mr K >>> sini (cara nak tahu perempuan sukakan lelaki)

Bukti? nah..


Terima kasih .. terima kasih .. itu je mampu aku ucapkan.

Dan hari ni, aku dapat komen macam kat bawah ni bawah berkenaan entri aku tu.

"Entri kau..agak xmjwab tajuk..sori ak straight..tapi sbbnye ade certain point kau..yg xbrape nk relevant la dgn tajuk..contoh mcm point ni:
3.dia asyik terfikirkan lelaki tu walaupun sedang keluar dengan lelaki lain

u see..mane la laki tuh nk taw yg pmpuan tuh asek pk tntang dier je..n kalo pon taw pmpuan 2 pk..mcm mane dier taw yg laki yg dpk tuh adelah dier..

err..mksud ak.point ko ptot lebih fizikal..literally..yg bleh nmpak..
bkn inner point mcm neyh..kalo dlm hati tuh leh nampak..xpyhla kan ssah2 nk bg tips neyh..

then point neyh:
4.perempuan mudah cair mcm coklat

ak konpius..ko sdang bg tips mcm mane nk ngorat pmpuan or tips utk taw pmpuan tuh suke ke x?

5. Perempuan ni mudah meluahkan perasaan, melalui muzik, puisi, tulisan dan lukisan

point neyh..well..yes..itu mnunjukkn mmg dlm hati pmpuan tuh ade taman...tapi again..SIAPA yg buat pmpuan tuh dlm hati ade taman??mcm ko sorg llaki yg rapat ngan dier..buat ade org lain?sia2 syok sndri..

huu..sori..juz ak agak truja at first nk bce entri ko bile ko post kat blog Mr K tuh..but then ak disappointed."

(T_____________________________________T) maaf diterima.

Fuh, seriusly. First time aku kene komen teruk camtu. sebelum ni just dapat. eh nice la entri you ni. Best la. Eh jangan lupa follow me back. So hari ni bila dapat komen yang macam kat atas tu, dah la cam nak cari gaduh pastu panjang berjela.. aku agak tergamam sekejap. Kagum pun ade gak. Aku suka jumpa ngan orang straight forward ni. Er dan kagum kat diri sendiri jugak sebab berjaya buat orang geram..yes finally, haha.

Er gurau-gurau. Kepada si tukang komen, maaf ler. Saya dah buat awak kuciwa, camne nak buat ek. Maaf kan ler saye! Saya sebenarnye perasan jugak entri tu ada beberapa point yg tak relevan. InsyaAllah nanti ada masa saya edit. peace!

Tapi!
ce cek ce cek balik eh. Tajuk tu, 'cara nak tahu perempuan sukakan lelaki.' So tajuk tu luas dan umum. Aku tak khususkan untuk korang (lelaki) yang single je, malah untuk semua lelaki tak kira single, sedang couple, bertunang, dah kahwin mahupun dah jadi bapak. Sebab possible je, even dah kahwin tp takde rase suka tu. Pernah dengar kan kahwin paksa? Pernah dengar couple paksa..er aku pun tak pernah dengar couple paksa. 


So, untuk point ketiga; dia asyik terfikirkan lelaki tu walaupun sedang keluar dengan lelaki lain
  • Si tukang komen kata, macam mana lelaki tu nak tahu perempuan tu tengah pikirkan die ea? Jawapan aku mudah je, macam yang aku pernah cakap, apa yang ada dalam hati perempuan ni senang lagi la nak nampak berbanding lelaki. Mungkin si tukang komen kurang jelas dengan point kat atas tu. Dan mungkin penerangan aku tak best. Sebenarnya apa yang aku nak kata, korang (lelaki) kalau tengah kuar date try la tengok GF korang yg comel lagi cute tu fokus 100% ke tak kat korang. Kalau ada something tak kena, muka dia macam tgh fikirkan someone.. You better berjaga-jaga..haha. Well memang tips ni agak susah dan bukan senang nk baca fikiran orang. Apa susah, letak tips ni at the bottom. camne, okay?

Untuk point keempat; Perempuan mudah cair macam coklat.
  • ok, aku mengaku. ni memang lari bebeno dari tajuk. Saje nak menyimpang kejap (ceh cover-cover) maaf ler, nanti aku remove k? =) jangan disappointed please.. Aku sebenarnye nak kata yang kalau korang (lelaki) dapat buatkan perempuan tu cair macam coklat, yes korang dah berjaya buat diorang sukakan korang. Tapi entah, macam tak kena plak point tu bila difikir-fikirkan balik. Tenkiu menegur.

Untuk point kelima; Perempuan ni mudah meluahkan perasaan, melalui muzik, puisi, tulisan dan lukisan
  • Tak tahu apa yang salah kat point ni. Tapi to be honest aku paling suka point ni. haha suka kat point sendiri plak ko Belle..adeh. Sebabnye, aku perasan blogger2 suka tulis pasal hati dan perasaan kat blog. 
  • COntoh, aku nampak status dia "maaf aku baik dgn semua perempuan, tapi salahkah aku untuk hanya menyintaimu seorang?" [seplayboy-playboy lelaki, yang istimewa tetap satu]. then blogger tu cakap lagi, walaupun status tu aku tahu bukan untuk aku, aku tetap doakan kau bahagia dengan dia.
  • you see? dari situ korang (lelaki) dah boleh detect perempuan tu suka korang ke tak..hehe. Kan best kalau lelaki tu terbaca blog si blogger tu, dan yang istimewa di hati lelaki tu sebenarnya adalah si blogger tu.
  • Wah satu kisah cinta menarik telah tercipta di situ..haha. but kalau sebaliknya, jadi kes syok sendiri, bahaya jugak eh. So jangan ler ikut sangat tips ni kalau rasa tak sesuai..okay guys?
Sekian.