Monday, July 4, 2011

Liza sayang, "kenapa akak perlu couple?"

Cerita ni dah lama aku ingin kongsikan dengan korang, cuma baru sekarang teringat nak cerita..hehe


Aku main bola tampar, dan kami ada sorang jurulatih. Dia lelaki, berumur jugak lah. Biar kita panggil dia cikgu lah eh. Satu hari tu, waktu kami bertukar-tukar no phone [aku jadi wakil team], aku terpandang kat handphone Cikgu. aku terperasan ada list bernama Liza Sayang kat Hp Cikgu. Liza? Sayang??


Aku assume mungkin bini dia kot. Tapi biaselah, otak nakal ni tetap jugak nak fikir cikgu ade skandal nih. Aku pun bagitahu kat dak2 team aku..hehe [jahat kau Belle]. Sejak hari tu, kitorg gelarkan team ktrg Naruto, sebab Naruto pun ade jurulatih gatal..hehe


Then, masa tiba hari perlawanan kat MIAT, kitorang keluar makan sama-sama. Membe aku dengan beraninya, tanya kat cikgu. "siapa nama isteri pak cik ek?" Cikgu pun jawab, "LIZA". Nasib baik dia tak tanya banyak. Kitorang dah gelak-gelak jahat eh pastu..hehe. Tak baik betul lah pikir yang bukan-bukan..=P


*************************************


Ada satu hari tu, aku tergamam dengan soalan seorang Junior. Bukan ditujukan pada aku, tapi kepada seorang teman ku. Soalan junior tu macam ni, "Kenapa akak perlu couple ek?" Erk, terus terdiam aku mendengarnya. Alhamdulillah, bukan senang nak jumpa adik junior yang baik macam tu. Tapi yang kesian, membe aku tu lah. Tak pasal-pasal dapat ceramah free eh hari tu. hehe


Aku juga terbaca wall post adik junior tu buat sahabat karibnya di Facebook; 

"muge ALLAH permudahkan urusan saya tuk terus menjaga awak sampailah muncul si dia yang sebenar yang layak menjaga awak..dunia dan akhirat..**eceh,cam wali la pulak kan..^^"


sweet kan? sila komen kalau korang setuju..hee

Salam.

2 comments:

eiYja_cHum3yl said...

sayang nye kalau dpt jumpe org mcm tu kan...

syanabel said...

hehe (^__^)