Tuesday, February 15, 2011

Kelas terakhir dengan DR Ruby

Siapakah Dr Ruby? Meh aku kenalkan pada semua. harap-harap dia tak buka la belog aku ni. Mampuih aku kalau dia baca. Ok jom mari cepat.

Haa yang tudung purple tu .. bukan Dr Ruby. Yes correct, yang cam malu-malu tengah tutup muka tu, itu lah Dr Ruby. Siapa beliau? Pakar sakit Jiwa (Psychiatrist) merangkap pensyarah kitorang. Entah kenapa, tadi kelas dengan dia, aku rasa mood dia ok sangat. Info: dah dua kali kelas dengan dia, presenter memang kena ar plus dia buat muka tak puas hati. Ada sahaja benda tak kena dan tak perfect. Alhamdulillah, hari ni dapat "better than before and well done!" 
Kami tersenyum gembira. Selamat!

Maaf desh, ter sengaja tangkap gambar candid. memang tengah takde keje lain agaknye aku nih. 
Ala, rileks ar, Dr is on the phone la. Dia tak perasan..hehe.

Syida menyambung kembali presentation beliau yg tergendala akibat phone Dr Ruby berdering. Best gak ringing tone DR Ruby... ini seyes! tak tipu..ngee (aku suka candid yg ni, nampak cam pakai camera DSLR pun ada)

Okay, semua senyap, DR Ruby nak cakap tu. Eh korang tahu tak kenapa nama dia Dr Ruby? Aku pun tak tahu. nama betul dia Raba'eah kalau tak silap. Aku tak pasti sama ada dia yg suh panggil nama DR Ruby ataupun org yg bagi nama tu. Yang pasti, sebelum jumpa dia, aku bayangkan DR Ruby ni free hair and hot gitu. Eh aku tak kata die tak hot. :P

Yeah. Akhirnya kelas tamat jua selepas 3 Jam sesi dengan beliau bersamaan dengan 3 kes yang dibincangkan. Penat? Maunye tak penat. Aku ngan Ainaa (membe tu takde dlm gamba) dah terlentok2 dah. But again! Alhamdulillah, mood Dr Ruby sangat baik tadi. Banyak yang kitorang belajar hari ni. Pada awalnya, 3 kes tu kami diagnose as Bipolar Disorder but end up dengan, tiga-tiga bukan Bipolar Disorder. Kami yang kurang dapatkan sejarah pesakit ? ataupun sebaliknya? Entah la. Eyp.. Jangan lawan Pakar!

Belle' : Kitorang lambat ke kelas sorang Dr ni pagi tadi kat HBUK. Mmg our impression about her worse giler ar. "Eee gedik ar Dr tu, lambat sikit je kot." But then, bila dah tamat kelas ngan dia, impression kitorg berubah terus. "eh baik la Dr tu, dah la cantik, kelakar pun ada. Comelnye dia nak sambut Valentine ngan Husband dia. Eh tapi nape anak dia kecik lagi ek. Kahwin lewat kot..hehe. Kepoci betul lah ko ni Belle'."

kesimpulan : Don't judge a book by it's cover. Eh nak jadi Pakar Sakit Jiwa ah.. boleh? (^__^)Y

11 comments:

azrinrahim said...

wow, bakal doktor..semoga kamu berjaya.. beol kata kamu jgn tgok orng daripada lauran shja.. hehe btw, semoga berjaya menjadi ap yg kamu impikan..

SyafiqaNabila said...

thanks~ insyaAllah

Arizakiah said...

Nak jadi pakar jiwa ni wajah mesti cantik dan menenangkan mata pesakit memandangnya..mummy rasa syafiqa memang sesuai.......

SyafiqaNabila said...

wah iye ke..hehe. maceh (^_^)Y

Anonymous said...

Sape yg kena fire ngan sr ruby memamg best je rase. "sejuk" hati mendenger..(p/s: i hv been fired by her for 2 continuos class.. expecting another 1 during seminar presentation next week...

"izit my presentation dat bad or am i jst very unlucky all the time?"

Sharkyra Kid said...

hehe. i know who is incik anon itu!

ala. standard la kalo keje ngn dr. dr mane suke student lmbt. da la student, pakar kne tunggu student. mmg cari psl la student tu.. hoho..

sbb tu keje dr juge kne ade disiplin tinggi. hoho. ktorg pnh kne marah ngn dr tu jugakkk.. utk ECT nye class kan? ;p tp die mmg best!

SyafiqaNabila said...

@syakira : Yup, ECT punya kelas.. best sgt, sempoi je die mengajar

Hee aku pun tahu sape En Anon..
Waa, en Anon, u kene dengan die ke nanti? Gud Luck lah ye En Anon..hehe

syahida hanim said...

heeeeee....fames nye name saya kt dlm ni:D

kid aku kenal sgt anon 2 sape!!!

SyafiqaNabila said...

syida : hehe..terharu aku anonymous ni komen buat pertama kali nya kat belog aku..

Sharkyra Kid said...

ceh. die tak penah komen blog aku pn.

SyafiqaNabila said...

ko kene letak gambar dia kot..hehe