Monday, February 28, 2011

A summary of my Feb : Nuffnang

Assalammualaikum W.B.T

bulan lalu punya 'katakunci'
[ klik gambar untuk tumbesaran ]

ni pula minggu lepas punya 'kata kunci'
[ klik gambar untuk tumbesaran ]

"kata kunci apa ni???"

oh, kata kunci or orang putih kata keywords dalam pencarian GOOGLE atau nama lain dia SEO (Search Engine Optimization). SEO ni penting sebab kita (blogger) dapat menarik lebih ramai pengunjung. Pengunjung belog yang datang pula bukan lah terdiri daripada follower ataupun kenalan rapat si empunya blog. Tetapi terdiri daripada entah siapa-siapa la kan, yang telah meng-google-kan perkataan yang terdapat dalam belog (isi entri) tu.

Contoh? Cuba try korang google lensa rosak, ada keluar tak nama belog Azali's Daughter? ok lepas tu korang akan nampak macam ni..


Menarik bukan?? Tanpa perlu 'ping' entri kat mana-mana pun, Encik Google yang baik hati dah tolong ping kan. Tapi, kena pasti kan lah keywords yang digunakan bersesuaian dengan tajuk entri dan isi. Kalau tak, pengunjung yang datang dari Enjin Carian Google tadi tu, masuk sekali je, lepas tu diorang dah tak mau masuk lagi.

Sebab? "I rasa tertipu tau!". Ingat tau korang. Tak baik tipu-tipu. Sekali orang tak percaya dengan kita, selama-lamanya orang tak kan percaya dah. Pernah dengar kan cerita si pengembala kambing ?? 

Ok! 

Thanks again to entri Lensa Rosak. Walaupun dah lama isu tu berlalu, tapi still kan ada yang masih berminat nak tahu pasal isu tu [Menjengkelkan, gadis tudung, shawls melaram]. Masih ramai yang berminat nak menyokong dan membangkang..huh. Aku no komen la sebab sekarang ni aku macam dah suka pula tengok orang pakai shawl... Even aku sendiri dah start pakai .. auww  terlebih sudah~ Entah la.. again! no komen!

Next.


Kalau dulu, sehari sepuluh orang je yang lepak kat belog ni. Alhamdulillah, minggu lepas .. dah naik 3 kali ganda. Berkat usaha rajin update..haha. Thanks again kepada followers terhormat dan pembaca-pembaca lelap..hehe. Tanpa korang, agaknya berkubur lah belog ni. InsyaAllah aku akan terus menulis selagi idea kat pale ni tak kering .. hehe. 

Belle : Sebelum aku undur diri, aku nak promote dua buah blog yang best!

selamat menerjah ke blog diorang. Gerenti korang suka punya! (^__^)Y


2 comments:

faisal said...

wah tahniah...ni jeles ni..tercabar ni.cewah..hahah

syanabel said...

thanks. tercabar ke? biasa je kot =)