Monday, February 7, 2011

Saya ada satu cara nak tambah Follower

Salam Isnin. Pengumuman pengumuman! perhatian kepada Followers blog Azali's Daughter, ada pesanan khas untuk anda. Boleh tak cek kat profile korang . . .

Eh jap, mula-mula korang gi kat Dashboard and then klik 'edit profile'.

Jumpa tak yang ni??
Then, cek sama ada kotak "Share my profile" korang tu bertanda ataupun tak. If tidak bertanda, sila tanda cepat-cepat okay? 

Then, 

Kat 'Homepage URL', taip korang punya link Belog. Don't forget to save! 

And YOU ARE DONE! ..

Kenapa korang 'sunat muakkad' buat macam tu??
 sebabnya.. mudah la nanti kita nak berexchange link. Selalunya, bila kita nak follow back blog orang, mesti kita view profile dia untuk cari link blog dia..betul tak? Link blog tu plak, ada yang appear, ada yang tak appear. So amat rugi lah kalau link blog tak appear kat profile korang tu. Paling parah lagi bila Syafiqa-belle yang beria-ia konon nak follow dah ni, tapi beliau terus menyangkakan yang, "Em mungkin orang ni takde blog kot." haa sape yang susah..mereka dan keluarga mereka juga. 
Betul tak?? hehe joke~ 

(Belle' : antara tips berblogging nih)

selamat men'try'kan diri!

7 comments:

Arizakiah said...

bagus tips tu....mummy dah jumpa ramai blogger takde links..takleh nk follow semula...

BlackHeart said...

1 follower pun xda lg nie.... alahai, tapi nasib baik dapat tip nie.

http://haniera-blackheart.blogspot.com/

fiza said...

TQ 4 sharing...sayer budak baru belajar...

www.infinitilove.blogspot.com

IsabellaIdura in the blog.. said...

ok..kita dah jadi kawan.. awak pun jadilah kawan saya.. please..

Nor Aznida Abu said...

aka,x boleh ar,,kenapa ek?

Effy said...

thanx
jom follow my blog

~Hani~ said...

nice post sis, kalau sudi sila jenguk blog saya ye..
http://mypinkylifestory.blogspot.com/