Tuesday, February 22, 2011

I dah follow twitter Najib Razak !

Terasa ingin membuat kerepek pada ini malam. 

Kerepek pisang ke kerepek durian?

Bukan kerepek yang tu lah!

Abes tu?

Meperek .. eh silap .. Merepek .. hehe .. boleh ke?

Apa pula tak boleh .. Ini belog ko .. suka hati lah ko nak buat ape .. haha .. Sesungguhnya Aiman teramatlah tak kisah .. uh :P

Ok! cayang kat Aiman (tiba-tiba)

Harian Metro berharga RM1.50 yang di beli kira-kira jam 2petang semalam baru sempat dibuka. 

"Derita Jaguh Basikal' menjadi tajuk separa utama di muka akhbar tersebut. Adoi, sakitnya kaki kena cucuk ngan kayu!! Haa tu lah, main basikal lagi. Orang dah kata beli kereta, degil. Tengok, sekarang siapa yang susah? (aku sudah mula membuat kerepek cendawan nampaknya)

Helaian utama diselak sambil jari menari-nari di atas papan kekunci lappy kesayangan. Begitu juga helaian-helaian seterusnya sehinggalah pada muka surat yang mempunyai tajuk berbunyi "PM buka twitter setiap hari". wah! biaq betoi. PM ada twitter?? Kenapa aku baru tahu?

Aku apa lagi. dan dan tu jugak terus buka twitter & search nama PM Malaysia. Najib! And yes, he has Twitter account. Malunya. Sebagai rakyat Malaysia yang berjiwa jiwang patriotik, kita sepatutnya dah follow twitter beliau. Ini tak, lebih teruja nak follow artis yang entah pape .. ops terlebih sudah (gaya Stacy).. jangan marah ye Iqram Dinzly (motif mention nama Iqram??)

Klik untuk ke twitter Perdana Menteri Malaysia --> YAB Najib Tun Razak

Hensem gak PM kita ni kan. Tapi senget sikit lah cermin mata tu .. hehe .. takpe comelll

Ok I dah follow you Najib. Update la twitter selalu okay (^___^)Y

Pergh panggil dia cam dia tu kawan baik ko je ek. Cam dah kenal lama.

La. dah tu nak panggil cam ne lagi. Takkan Uncle Najib. Dulu Pak Lah aku panggil Dollah, rileks je. Tun Mahathir aku panggil Mathir .. haa.

Suka hati kau la Belle' ... lalala

Aku pun menyambung kembali tumpuan ku pada surat khabar. 

Tapi

Tapi

Tapi

Jam dah kul 3pagi. Mengantuk kot. Nak tido. esok ada kelas. Bye.

Assalammualaikum semua!

Belle' : No Pain No Gain! Tadi Mak pesan suh belajar rajin-rajin. Baik lah mak! Rindu Mak!

Kerepek dah pun siap! Jemput lah makan ye kawan-kawan. Free je tak payah bayar. Tapi sori kalau tak sedap . hehe.

6 comments:

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah shafiqah..

wah...........bestnya bertwitter dengan PM..
ehem..panggil najib ala2 panggilan abang gitu..heheh

PS: kak GEGAR BLOG ANDA.....

SyafiqaNabila said...

@Citarasa Rinduan
ish mane ade kak. marah datin Rosmah nanti..hehe.

Wah yeke?? thanksss!!

Jamiel said...

salam perkenalan..
datang nak menggegar..

antudegil said...

tweet with PM?!! kui kui kui.. tanya dekat dia soklan budak2 memang dia jawab. cuba dlm bentuk heavy sikit. memang la dia malas nak jawab. go bisnes to do. huhuhu

Entri Terkini : 10 Manusia Terkenal Yang Sebenarnya Tidak Pernah Wujud

SyafiqaNabila said...

@Jamiel
wassalam..mekasih sudi gegar ini blog..hehe

SyafiqaNabila said...

@antudegil
jeles la tu..haha. bukan nak tweet sangat, saja suka-suka. its better than follow artis yg entah pape..opss haha