Friday, December 17, 2010

ajar saya senyum ep2

Sambungan.....


"Ei, nak tahu satu rahsia. Dulu semua orang takut ngan ko." kata seseorang kepada ku.

"Em boleh aku tahu kenapa?"

"Kau garang macam Harimau."

"Oh ye ke. Baru tahu.."

"Aku ingat lagi. Masa ko marah budak laki sebab diorang degil tak nak join hias kelas. Aku pun takut tau."

"Dah memang korang degil. Aku just jalankan tanggungjawab aku jek." masa ni aku penolong ketua kelas

"Ala cakap lembut2 tak leh ke. Mungkin ko kene senyum sikit la..."

"Entah..ko ajar aku senyum la..boleh?"

"Macam ni.." sambil dia pun menunjukkan senyuman paling menawan untuk aku pelajari.

cett..

*****^^^^^_____________^^^^^*****


Hmm bukan sekali dua aku dengar komen yang muka aku tak friendly. Banyak kali. Even mak aku pun selalu tegur. kakak ni, try la belajar senyum sikit. Nampak kan gigi tu. Adoi, senyum pun kena belajar? Mungkin ye lah tu. nanti lah, lepas abes degree ni, aku amek terus kelas belajar senyum kay..huhu. Mesti menarik!

Belle' : senyum itu sedekah. biasa dengar bukan?? (~___~)V. Kurangkan gula dalam minuman tapi tambahkan manis dalam senyuman... lalala

2 comments:

Mohd Nur Hidayatullah Bin Jailani said...

meh masuk kelas senyuman aku nk? haha,...step pertama : sentiasa tunjukkan gigi x kire kt ne pon ko berada,..haha

SyafiqaNabila said...

wah..boleh2..
ok, dah buat, step kedua?? ngeh3