Thursday, December 23, 2010

kisah Kuih Karipap dan Teh Panas



Di petang yang renyai-renyai.. Encik Ilham menelefon aku.. 
dia cakap cenggini ;


"hoi, apa ko wat huh hari ni?"


Aku pun cakap la, aku pergi kelas. Tapi petang je la. Pagi takde kelas. Lepas tu, dia cakap lagi.


"Ko belajar apa hari ni?"


"Oh, belajar pasal well klinik. Macam mana diorang buat screening test kat pesakit-pesakit yang tiada gejala penyakit (sihat walafiat) dan bla..bla..bla. Apehal ko nak tahu sangat nih?" Aku tanya dia balik


"Takde, saje. Lama tak borak dengan ko. Winduuuu (^_^)Y.."


"Adoi, meremang bulu ketiak aku la. Eh tapi kan, kelas petang tadi best sangat. Lain dari yang lain."


"Apa yang lain dari yang lain tu?"


"Kitorang duduk dalam bilik mesyuarat. Lepas tu ada Aircond. Then.."


"Alah, Aircond je pun.. luar biasa ke. Biasa je aku rasa. Sengal tahap gaban la ko nih !! Sekeh nak? "


" Nanti la dulu. Aku tak habis cite lagi ko dah potong. SEkeh nak?? Doktor tu baik sangat. Siap jamu kitorang makan kuih karipap dan teh panas. Walaupun teh dia kurang manis (cam air tuk pesakit hospital pun ye gak), tapi takpe lah. Asalkan dapat makan. Aku sukaaa!!! "


"Ah ko. Bab makan number One. Tapi, tak sangka baik giler doktor ko tuh. Untung la korang. Weyh, sedap tak karipap? bukan nak tapau tuk aku kan..uwaaa"


"La ko suka karipap ke? Takpe, tuk ko, nanti aku belikan. Special punyer, jangan risau."


"Okay lah, aku nya kredit tak banyak. Len kali lah kita calling2 ye. Belajo rerajin! jangan maen je. Tengok Hindustan takpe..wakaka. Salam."


"erk Okay..waalaikumussalam. Bye take care!."



$$$$$$$$$$$$$$$$$$$


Belle' : Klik sini untuk kenal ngan Encik Ilham. Sumber Inspirasi ku. Korang ada sumber inspirasi ?? Kenal kan lah kat aku .. hehe

5 comments:

Lis Amir said...

bagus betol doktor tu siap jamu dgn karipap lagi. haha

salam ziarah :)

SyafiqaNabila said...

wsalam. Memang bagus. India plak tu. Rilek je kelas ngan dia.. hehe

naomiashikin said...

"cam" kenal je en ilham ni sape! hahahha

SyafiqaNabila said...

uit hebat ko. Aku ingat aku sorang je yang kenal dia...eh tak leh jadi nih..hahaha

mis twit said...

tag ko laie dalam kontest.. suke tag ko! ahaha