Sunday, December 12, 2010

ku sepi tak bermakna ku lupa akan kamu

..3 hari berlalu dan selama itu jugalah blog ini sepi tanpa bicara..

Banyak kali gak lah bahagian 'new post' (ruang untuk menaip entri) dibuka, namun ianya sia-sia. gagal untuk menghasilkan sebarang entri. ah lemah nya aku masa tu. Tak mampu bangun, lemah longlai terbaring di atas katil (T_T). Ya. Aku diserang virus. Bukan virus cinta, tapi ini virus betul2 punyer. dalam kata yang paling mudah, aku dapat sakit tekak, demam dan sekarang dah ok.. hehe.. hepi :)))

Thanks to Allah~

So blog, ape yang mahu dicontengkan di sini ye? 
summary for this week ok tak?

  • =============================================
  • minggu aku start ngan berita kehilangan atuk saudara, dan minggu aku juga berakhir dengan keadaan kesihatan aku yang tak ok. 'Ingat. Jangan mengeluh Belle. Bersyukur, umur kau masih panjang lagi'. 
  • =============================================
  • Hari jumaat aritu, sedih sangat. Kesian kat groupmates aku. Disebabkan aku, diorg kena balik awal. Dr kasi balik awal sebab nak kasi aku rehat. Hmm maaf kan aku geng, aku tak sengaja. 
  • =============================================
  • Kat hospital batu Gajah plak (hari khamis), ada on call jam 6ptg-9mlm kat Labour Room. Nasib betull2 tak menyebelahi kitrg. NO patient waktu tu. Ape yang kitorang buat? Duduk je lah borak2 tengok tv. ish wrong time la kitorang on call. Takpe lah, tunggu je lah mase O&G posting nanti. Pasti berduyun2 tuk diobservekan..huhu. Eh tapi sempat lah berbual dengan kakak yang tengah mengandung anak pertama. Dengar cerita dia, aiyoo cuak plak nak... ah ok.. next!
  • =============================================
  • Best la cerita cerekarama semalam. Lame tak layan, tiba2 semalam terlayan, best plak. Suka ngan lakonan Eyzlan Yusof. Ah sume pelakon pandai memainkan watak diorang la.. banjir gak lah ruang tamu umah aku smlm.. hehe. ada elemen keislaman dan kelakar.
  • =============================================
  • ada 4 episode je lagi nak abeskan marathon drama Oh My Lady. Suka suka. Lama ku tak layan korean movie nih. Akan datang dan terbaru kat 8TV, 'you are beautiful' stat hari selasa ni. Tonton jangan tak tonton. Aku dah tonton dah. Sbb tu aku nak suggestkan sape lom tonton tu, sila la tonton...hehe..lagu dalam cite tu semuanya best!
  • =============================================
jangan tengok lama-lama.. nanti juling pula mata tu kang..hehe. Pada yang tak kenal, ni lah Choi Siwon, Hero Drama 'Oh My Lady' yang tgh hangat ditayangkan kat tv8 skarang ni. Beliau juga salah seorang penyanyi dari kumpulan SUJU! encem kan **sambil angkat2 kening**


belle : antara kelebihan jadi med stud --> bila tak sihat kan, leh terus je mintak prescription ubat daripada DR. Dah la free pastu segera. Tak yah susah2 beratur panjang, semata2 nak dapatkan PCM (panadol) je..hehe. Peace nowar (^_^)V

2 comments:

FarhanaDr said...

Kat batu gajah delivery memang susah nak dapat.. Akak aritu ngan budak2 group tunggu sampai kul 3 pagi.. Sebab ada patient tu deliver kul 1 lebih.. Huhu.. Tapi batu gajah best.. Sangat sangat..

SyafiqaNabila said...

oh yeke. Agak nye memang kene tunggu lame kot. hari tu gi A&E pun, DR suh tunggu sampai kul 12 baru dpt byk kes.
wow tang mane yang best tu kak? Indah dan permai la hospital dia..hehe, walaupun agak kemelayuan dan keklasikan sedikit..hehe