Saturday, December 4, 2010

Parit Jawa itu Kampung belle' :)

bersiaran langsung dari Parit Jawa, Muar Johor. Info : Pt Jawa merupakan sebuah kampung yang indah lagi permai (baru ada 7E, KFC dan McD bakal menyusul pasni InsyaAllah) dan terletak di antara Muar dan Batu Pahat. Penduduknya tak semestinya orang Jawo tapi tak kisah lah anda mahu gelarkan aku orang jawo. I accept that! huhu

semalam (kul 5.30ptg), lepas je abes belajar buat PAP Smear ngan Self-Breast Exam, ku terus berlari-lari anak ke Medan Gopeng. Hmm agak mencabar perjalanan IPOH-MUAR. Hampir tersangkut di Bukit Jalil akibat kehabisan tiket bas ke Bt Pahat. Hah inilah akibat daripada sikap MALAS membeli tiket awal2. Main sergah jek. sila jangan ikut perangai tak elok ni k! Alhamdulillah, aku ada adik yang begitu kacak lagi baik hati datang mengambil ku di Melaka Central jam 12malam semalam. Hmm tapi sampai sekarang aku tak puas hati, nape la tiket leh habis. Orang sambut Krismas awal ker tahun ni?? Oh rupanya, mungkin sebab Cuti awal Muharram selasa ni, jadinya ramai yang pulang ke KG. Begitu lah firasat ku. ok leave it!

Hari ni, 4 Disember 2010. kurang sebulan nak sambut tahun baru. Hari ni gak besday 3 orang kawan ku. Salah seorang telah pun kembali ke Rahmatullah akibat terlibat dalam kemalangan jalan raya tahun lepas. Agak mengejutkan la berita kematian beliau. walaupun tak berapa rapat, tapi aku pernah berkawan ngan beliau, tinggal sebilik ngan beliau, terasa gak la kehilangan beliau. Al-Fatihah untuk beliau. Amin. Semoga ditempatkan dalam golongan orang-orang yang solehah. Kepada 2 orang lagi kawan ku, have a good day today. 4 Dis datang sekali je setahun.. so! Stay tak kacak dan stay cute..hehe.

Semalam, result senior menyaksikan, ramai gak yang terpaksa repeat exam. Takpe, boleh usaha lagi seniorku. Masih ada peluang kedua dan jangan sesekali putus asa. Kami sentiasa mendoakan yang terbaik buat kalian. Then. Taniah buat yang berjaya! Tahniah IKA! Tahniah Syida Dida. Korang memang hebat! Arghh takutnyerr. Camne lah kitorang nanti. Bulan 10 tahun depan Exam kot..

Belle : sila berusaha dari sekarang BELLE'!!

3 comments:

fiDooo said...

yang pasti muo adalah tempat me bandung best, hehehe...

mis twit said...

come take your award dear.

http://fatinmyprobs.blogspot.com/2010/12/award-from-miera-hassan-thanks.html

SyafiqaNabila said...

Fidooo : yup and pt jawa plak ada Ikan masak Asam pedas yang sodap..huhu


Mis twit : Orait! tapi camne nak amek? hehe