Monday, December 20, 2010

review of new profile MukaBUKU

Facebook! lagi-lagi Facebook. eh sebenarnya lama dah aku syok bercerita tentang Facebook dalam blog aku ni. Dulu la. Selalu gak, aku review komen rakan-rakan kat status yang aku post kat FB...

So, sebelum aku start. Korang tahu ke, Facebook dah ada new profile? Bukan buat profile baru. Maksudnya, korang boleh tukar la, menjadi layout yang baru. Kalau belum tahu, biar aku bagitahu ye.

Yup, Facebook ada new profile. Baru je lagi. Bagi aku, ianya mungkin agak serabut sikit untuk dipandang, tapi kita tengok dari sudut positive la. So, ada la beberapa kelebihan dia berbanding profile yang lama. 

Antaranya :
  1. Mudah nak view info dan wall friends kita sekali arung. 
  2. Nak view gambar pun mudah.
  3. Boleh groupkan friend terus dalam profile page kita. Dulu kat HOME je.
  4. Mudah nak view friendship. Golongan stalker suka ar kot benda nih
pada pendapat korang camne? bagi yang tak suka, dan dah terconvert.. jangan risau. Boleh convert balik pada profile yang asal. Tapi kena belajar la cara dia. Jangan tanya aku pasai aku pun tak tahu..wakaka. Redha jer lah bila dah terconvert. but! Believe me..ianya not bad..huhu 

Belle' : sedih bila baca berita ada orang ni post status bunuh diri 45 minute sebelum dia terjun bangunan, then 204 friends dia boleh gi 'LIKE'.. ape kes?? waduh.. dunia dunia ^__^". Nak baca? klik SINI

2 comments:

Mohd Nur Hidayatullah Bin Jailani said...

Belle, memang ada cara nk convert blek layout facebook tu kembali pada yang lama,..tapi kejap jew,..lepas tu jadi balik layout yang baru,..so, conclusion nye, terima lah seadanya,..xda lah buruk mane pon,..cool lah gak,..cool kew?? haha,..=P

SyafiqaNabila said...

oh yeke camtu... mmg kene redha je lah..huhu