Friday, December 24, 2010

Azali's youngest son did well, Azali's Daughter Junior will enter standard 1, Cikgu Azali pula makin meningkat usianya

Assalammualaikum W.B.T ...

Dengan baca tajuk je, aku rasa tak payah explain pape dah. Korang mesti dah dapat agak apa yang aku bakal coretkan di petang Jumaat yang begitu damai suasananya ni kan.

First! Yeah..he did it. Kalau korang folow dan baca entri wa yang lepas-lepas mesti lu tau wa ada adik lepasan PMR. Syukur ke hadrat Illahi, beliau termasuk antara 30 ribu lebih pelajar lepasan PMR di Malaysia yang mendapat stret A. Siap ada wartawan datang sekolah kata dia. Bertuahnya si tuan badan, wa dulu tak tersenarai pun dalam pelajar yang dapat stret A.. melopong je la tengok kejayaan orang lain kat TV ngan surat khabar..uwaa (T_T)

next!

Kalau lu orang nak tahu, wa ada adik perempuan yang perasan comel. Bagi wa, dia bese2 je. Wa lagi comel ar dulu..haha. (Mai baca ni, mati gua. Takpe, dia lom reti bace blog.hehe). Adik wa ni garang kot. Kalau wa cam harimau, dia cam Singa Betina. Kalau boleh semua benda tu dia punya. Biasa lah budak kecik. Masa besday wa pun dia kata besday dia. Kitorang layan kan aje. Kalau tak..haish..haishhh. Tuhan je la yang tahu camana.

Awal tahun ni, Mai akan masuk darjah satu. Ala cute nyer. Okay, time ni wa mesti ngaku dia cute. Muslimah sungguh tengok beliau bertudung putih dan beruniform lengkap baju kurung putih dan kain biru. Waa teringat time kecik-kecik dulu. Dulu wa tak pakai tudung, bertocang dua kemas diikat mak wa. Balik umah memang serabai je muka, akibat tocang kena tarik ngan dak2 lelaki yang miang..haha. Perasan! (padahal wa yang memang lasak). Oh, kan best if dapat teman Mai gi daftar hari pertama sekolah. Aku kat Ipoh la plak kan time tu. :-( .. what eva pun, harap Mai gembira dengan sekolah barunya menyambung generasi kami 5 adik beradik di SK Parit Jawa! Kalau ada orang kacau, call kakak k..nanti tahu la akak nak belasah dia.hee

last but not least! my beloved father~

Dia bakal mencecah 50 + + +.. Kini bertugas sebagai GPK di Sekolah Kebangsaan Ismail 2, Muar. Agak bahagia dengan kehidupan beliau tapi beliau ada satu sifat! Sifat di mana punya lah degil nak gi jumpa doktor cek darah. Cek kat rumah a bit high la. Aku dah penat, letih dah membebel. Dia tak jumpa2 gak. So harap sapa2 yang mengenali beliau, jumpa dia je sila lah cakap. "Cikgu Azali, buat lah pemeriksaan doktor! Sayangi diri anda!." . Sapa dapat buat camtu, I sayang U lebih la. Bagitahu I, nanti I bagi reward..hehe. I love You Dad. Happy becoming Besday (26th Dec). May Allah bless you in whatever you do.. I would like you to know, I'm proud to be your daughter!

Cukup untuk kali ni. Jumpa lagi..daa

2 comments:

adrinaqamarina said...

baru ingat nak baca tajuk je, hehe. tapi tak pe. dah baca sume.

tahniah untuk beliau yang tergolong dalam senarai 30 ribu tu :)

mis twit said...

aku tag ko dalam blog larian.. ko dah join blom yekk.. ak kurang pasti.. hehe

http://fatinmyprobs.blogspot.com/2010/12/jom-lari-masuk-bloglarian.html